Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Arnoud van Doorn beschuldigt Israël van maken coronavirus

Redactie 12 maart 2020, 13:16
Arnoud van Doorn beschuldigt Israël van maken coronavirus

Haags raadslid Arnoud van Doorn heeft vanochtend via Twitter een link gelegd tussen de uitbraak van het coronavirus en het feit dat er in Israëlisch laboratorium wordt gewerkt aan een vaccin.

“Toevallig het lab waar het virus ook is ontwikkeld?,” schrijft van Doorn.
Daarmee impliceert de tot de islam bekeerde oud-pvv’er dat de Joodse Staat het virus zou hebben gemaakt. De verwijzing doet daarmee direct denken aan de oude antisemitische mythe dat Joden waterputten en ander drinkwater zouden besmetten met ziektes.

Het is niet de eerste keer dat Van Doorn dit soort uitspraken doet. Eerder vroeg hij zich hardop af of de nazi’s niet aan de ‘juiste zijde’ vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog, omdat zij zich zouden verzetten tegen zionisten en communisten.

Na felle kritiek verwijderde Van Doorn zijn tweet. Eerder schreef Van Doorn dat het virus een ‘waarschuwing’ zou zijn van Allah.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (6)
P. van Baarlen 12 maart 2020, 16:21
Ach de achtergrond van deze figuur zegt genoeg. Heeft het iq van een amoebe. En verder wil ik er niets over zeggen.
Marz 13 maart 2020, 02:12
Jullie gaan ook een beetje kort door de bocht; er wordt Israëlisch bedrijf geciteerd uit een bron, niet Israël. Vervolgens de insinuatie of dat BEDRIJF ook wat met het virus zelf te maken had. Dat weer koppelen aan zijn eerdere uitspraken - wie weet.
Ronnie de Vries 13 maart 2020, 13:37
De enige verstandige reaktie op deze imbeciele opmerking zou zijn: "In ieder geval zullen het waarschijnlijk de Israeliers zijn die een antidote op deze ziekte ontdekken."
tiki 14 maart 2020, 09:32
Niet ieder woord van een gestoorde geest is wereldnieuws.
Jack Richheimer 14 maart 2020, 11:10
Wat een idioot is die vent. Volgens mij heeft hij helemaal achter in de rij gestaan toen de intelligentie werd uitgedeeld, dus voor hem is het jammer dat alles al op was.
Guido Joris 24 maart 2020, 09:11
In elk geval stelt deze kerel het toeval in vraag. Dat kan maar met één bedoeling zijn als dat niet duidelijk is weet ik het ook niet meer. Conclusie de auteur van dit artikel gaat niet kort door de bocht, integendeel hij trekt rechte voren.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *