Baby overleden na Palestijnse aanslag
Nieuws

Baby overleden na Palestijnse aanslag

Redactie 12 december 2018, 00:00
Baby overleden na Palestijnse aanslag
HaCarmel na de eerste aanval in December

Ondanks de onuitputtelijke inspanningen van artsen van het Shaare Zedek Medical Centre in Jeruzalem overleed een baby die zij met een keizersnede ter wereld brachten nadat zijn moeder het slachtoffer werd van een Palestijnse terreuraanslag.

Het jongetje werd met 30 weken gehaald en leed waarschijnlijk aan hersenschade door de aanval op zijn moeder. De vrouw verkeert inmiddels niet langer in kritieke toestand. Volgens het Shaare Zedek Medical Centre waarin de 21-jarige vrouw en haar zoontje lagen, hebben de ouders het kindje voor zijn overlijden nog even kunnen zien.

Zeven Israëli’s raakten gewond toen twee Palestijnen vanuit een rijdende auto het vuur op hen openden in Ofra, ten noorden van Jeruzalem. Terreurbeweging Hamas prees de aanslag als ‘heroïsch’. De terroristen kunnen als zij gepakt worden rekenen op een levenslange uitkering van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah.

Het bleef verbazingwekkend stil vanuit de internationale gemeenschap. Dit is extra opvallend omdat de Verenigde Naties vorige week weigerden het geweld van Hamas te veroordelen. De VN-lidstaten haalden een juridische truc uit om te voorkomen dat een motie met die strekking zou worden goedgekeurd. Toen bleek dat een meerderheid daartoe toch bereid leek, werd razendsnel een motie in stemming gebracht waarin bij gewone meerderheid werd bepaald dat de anti-Hamasmotie een tweederdemeerderheid nodig had om aangenomen te worden. Zo werd voorkomen dat een meerderheid van de VN-leden Hamas kon veroordelen. Opvallend is dat bij de schier eindeloze reeks resoluties tegen Israël nooit een tweederdemeerderheid vereist is. Amerikaanse diplomaten wezen onmiddellijk op een verband tussen de hypocriete houding binnen de VN en de bloedige aanslag.

Foto: Hadas Parush/Flash90

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking