Baron Cohen stopt met Borat
Nieuws

Baron Cohen stopt met Borat

Redactie 08 januari 2021, 13:03
Baron Cohen stopt met Borat

Sacha Baron Cohen stopt met het vertolken van Borat.

Dat zei de Joodse acteur deze week tijdens een interview met Variety. Hij zet een punt achter Borat nu Donald Trump niet herkozen is als president van de Verenigde Staten. Volgens Baron Cohen is er daarom niet langer de noodzaak om een derde film te maken.

“Ik heb Borat wegens Trump weer tot leven gewekt”, zei de acteur. “Er was een goede reden om de tweede film te maken en ik zie nu geen reden meer om dat nog eens te doen. Dus heb ik hem veilig opgeborgen in een kastje.” De opnames voor de tweede Borat film werden stilgelegd vanwege de coronacrisis, maar Baron Cohen stond er op dat de film nog in 2020 gemaakt zou worden. Hij wilde zo Trumps bewind tijdens de coronacrisis uitlichten.

“De boodschap die we met de film willen meegeven was daardoor relevanter dan ooit. Ik had sterk het gevoel dat onze democratie en onze levens in gevaar waren en moest de film daarom afmaken,” aldus Baron Cohen. “We wilden in de tweede film het gevaar van Trump aan de kaak te stellen. Door de komst van het coronavirus bleek dat de verspreiding van zijn leugens en complottheorieën een dodelijk effect heeft.”

Vanwege de coronacrisis verscheen de film, genaamd Borat Subsequent Moviefilm, niet in de bioscopen maar werd de film uitgebracht via streamingdienst Prime Video van webgigant Amazon.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking