BDS-oprichter hitst Amsterdamse activisten op met racistisch ‘bloedsprookje’
Binnenland

BDS-oprichter hitst Amsterdamse activisten op met racistisch ‘bloedsprookje’

In de studentenacties blaast een prominente Jodenhater het eeuwenoude, levensgevaarlijke bloedsprookje nieuw leven in.

Redactie 15 mei 2024, 14:13
BDS-oprichter hitst Amsterdamse activisten op met racistisch ‘bloedsprookje’
BDS-oprichter Omar Barghouti verspreidt in Amsterdam zijn antisemitische complottheorieën - Screenshot X

Omar Barghouti, medeoprichter van de antisemitische BDS-beweging, is gefilmd terwijl hij in Amsterdam anti-Israëlactivisten toespreekt. Daarbij haalt hij een duizend jaar oude racistische complottheorie van stal over ziektes verspreidende Joden. Misschien nog wel erger: de activist Barghouti blijkt verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar wetenschap steeds minder een rol lijkt te spelen.

Op het filmpje is te zien dat Barghouti – berucht om zijn afwijzen van een tweestatenoplossing en steun aan terreurorganisaties inclusief de verheerlijking van zelfmoordterroristen die bussen met onschuldige burgers opbliezen – op 10 mei de Nederlandse en buitenlandse anti-Israëlactivisten ophitst tegen de overheid en de politie: “Vergeet niet, hier onderdrukken ze jullie met wapenstokken, mogelijk, met arrestaties, mogelijk.” Dan laat Barghouti zijn ware racistische gezicht zien: “Dáár leggen zij ons het zwijgen op met bommen, met kogels, met raketten, met uithongering, met bewust verspreide ziektes. Zij vermoorden ons met al die middelen.”

Het is het duizend jaar oude ‘bloedsprookje’: de Joden zouden niet-Joden vermoorden op rituele wijze of door het vergiftigen met ziektekiemen. In de middeleeuwen werden Joden regelmatig en altijd onterecht beschuldigd van het veroorzaken van pestepidemieën. Talloze pogroms zijn op basis van deze antisemitische leugens veroorzaakt. Nu herhaalt Barghouti klakkeloos deze zelfde complottheorie, die ook door de nazi’s werd gebruikt om de industriële vernietiging van 6 miljoen Joden te rechtvaardigen.

Barghouti stond zijn toehoorders op te hitsen met zijn racistische complottheorieën gekleed in het rode hesje dat tijdens de protesten en rellen wordt gebruikt door medewerkers van de UvA

Uiteraard is er nooit enig bewijs geleverd voor de beschuldiging dat Israël ziektes verspreidt en alleen de meest meedogenloze Jodenhaters – The Rights Forum-activist Jaap Hamburger is een voorbeeld van hen – durven dit soort leugens te verspreiden. En Omar Barghouti dus. Daarbij is het opvallend dat de in Qatar geboren en in Egypte opgegroeide oprichter van de antisemitische BDS-beweging zelf veilig in Israël leeft, waar hij geniet van stemrecht, onafhankelijke rechters, verzorgingsstaat en uitstekende medische voorzieningen. Dus wie hij precies bedoelt met ‘wij’ is onduidelijk, zelf is Barghouti nog nooit vervolgd, laat staan beschoten of anderszins ‘onderdrukt’.

Het wordt nog erger. Barghouti stond zijn toehoorders op te hitsen met zijn racistische complottheorieën gekleed in het rode hesje dat tijdens de protesten en rellen wordt gebruikt door medewerkers van de UvA. Een snelle zoektocht leert dat hij te vinden is onder ‘profielen’ van universiteitsmedewerkers. Omar Barghouti blijkt te willen promoveren aan de UvA, hij is volgens de website van de universiteit als promovendus verbonden aan de ‘Faculty of Humanities, Capaciteitsgroep Philosophy and Public Affairs’ van de UvA. Zijn ‘publicaties’ zijn uiteraard enkel van politieke, niet van wetenschappelijke aard, wat op zich prima past bij de Universiteit van Amsterdam, waar wetenschap op verschillende faculteiten volledig ondergeschikt is aan politiek activisme.

Opmerkingen (11)
Gerda Schrijver 15 mei 2024, 15:05
Onwerkelijk om dit te lezen. Het is de dramatische waarheid . Dat dit zomaar toegestaan wordt. Kan het nog erger worden? Bargouti een grote lasterverspreider met trots gesteund door Jaap Hamburger? Verdrietig, heel naar, voor de Joodse gemeenschap. Sterkte 🙏🏻
M.keyzer 15 mei 2024, 15:50
Als je Barghouti geloofwaardig vindt, ben je echt hersenloos. Barghouti is een Qatari, heeft een Qataars paspoort, maar woont in Israël waar hij als een parasiet gebruik maakt van alle Israëlische voordelen. Waarom is hij nog in Israël als hij Israël haat.
Gerda Schrijver 15 mei 2024, 15:52
Am Israel Chai 🇮🇱
T. Van Wersch 15 mei 2024, 16:15
Hoe erg moet het worden voordat er door de overheid wordt ingegrepen? En dat deze figuur in Israël leeft: hoe is het mogelijk, met pek en veren er uit zetten! Maar het is me ook een raadsel dat de mensen die naar deze figuur luisteren er dan ook geloof aan hechten wat zo'n griezel vertelt. Studenten??? Zal toch niet? Zoja, dan is het wel heel ernstig gesteld met de staat NL.
C. T. Willemsen 15 mei 2024, 20:00
En zo iemand kan in Nederland promoveren? Ongelooflijk het is nog gekker dan we dachten. Maar geeft ook het niveau van de universiteit aan.
tiki 15 mei 2024, 20:10
Over bloedsprookje gesproken. Aan de tafel van op 1 (over de studentenoorlog) was daar, behalve een langharig wazig figuur met de verplichte terreur shawl om zijn nek, die zijn opstanding met ons deelde over de Israelische Genocide & Apartheid, met een 'as a Jew' docente als partner, die ons als Joodse Useful Idiot van de Univ. v. Utrecht kwam vertellen dat op de Haifa universiteit "studenten met mitrailleurs naar college komen". Ademloos werd er door de onnozelaars die zich journalisten noemen, geluisterd! Geen enkel weerwoord door feitenkennis. Met Joodse docenten als deze dame, , wie kan Bargouti iets kwalijk nemen. De man heeft er een carriere mee opgebouwd. De "demonstraties" zijn verder prima om de ogen van het grote publiek te openen. Het gaat nu nu alléén nog over de gemaskerde boodschappers, niet over hun boedsprookjes. Dit gaat "de palestijnen" écht helpen!
Japio 15 mei 2024, 20:22
gevaarlijk iemand, 95% van zijn aanhangers zijn dom, erg dom IQ < 80
Shlomo Itai 15 mei 2024, 22:21
Niets dat nog verbaast, behalve het ontbreken van officiële erkenning dat we een falende staat zijn.
Ruud 16 mei 2024, 04:30
Kan iemand dat filmpje van Barghouti zijn toespraak, met ondertiteling of vertaling, even opsturen naar het mailadres van de Knesset? Hun even informeren wat een inwoner van Israël buiten hun grenzen voor een gedrag toont en wat zijn denkbeelden zijn. Dit is een persoon die jeugd radicaliseerd en nieuwe terroristische aanslagen veroorzaakt maar dan lekker zelf buiten beeld blijft. Ik denk dat hij binnen een week over de grens van Gaza wordt gezet als persona non grata.
Jes 16 mei 2024, 06:11
Het is onvoorstelbaar, helaas zal blijken dat door te weinig kennis mensen volgen. Net als toen. oor te weinig kennis ,groeps gevoel/druk angst en propaganda. Ja al die joden (0,2% 16miljoen tov de hele wereld 8Miljard) zijn het probleem tov de moslims (25% 2,16miljard van de 8miljard) Opkomen voor ned.joodse mensen (30,000 tov 18milj. inwoners in Ned) is blijkbaar te moeilijk. Kijk eens naar de wave (de oude 1981) hier laat men zien dat kinderen het zich niet voor konden stellen. Tot door een experiment ze gewoon klakkeloos nee gingen, heel educatief https://www.aghseagles.org/apps/video/watch.jsp?v=72327 Helaas ligt de fout ook bij de basis . De nadruk van nooit weer! verdween heel vroeg. 😓 Ik zou zeggen .elke educatieve instelling ga de wave kijken waarna je de discussie /het debat aan kan gaan zonder het gevoelige onderwerp joods te gebruiken. Maar ergens beginnen met een dialoog... The wave
tiki 16 mei 2024, 20:11
Honger in Gaza!!!!!! Soldiers shocked. Tons of food from humanitarian aid found in Hamas hideouts....oeps!!!!!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *