Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Belgische minister in de fout

Redactie 08 september 2023, 06:00
Belgische minister in de fout

Na uitspraken van de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking is een diplomatieke rel uitgebroken tussen België en Israël. In De Morgen beweerde minister Caroline Gennez dat de Joodse staat ‘complete Palestijnse dorpen van de kaart veegt’. De Israëlische ambassadrice in Brussel, Idit Rosenzweig-Abu, liet weten geschokt te zijn door de ‘lasterlijke onware uitspraken’ en tekende protest aan. In Tel Aviv werd de Belgische ambassadeur op het matje geroepen. 

De sociaaldemocratische Gennez betuigt desondanks geen spijt: “Waar democratie en mensenrechten onder druk komen te staan, klagen wij dit aan.” 

In binnen- en buitenland kon Gennez op bijval rekenen voor haar verzonnen verwijt van onder andere Hamas en Een Andere Joodse Stem, het Belgische zusje van Jaap Hamburgers club in Nederland.

Foto: idit Rosenzweig-Abu en Caroline Gennez (r)

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
tiki 08 september 2023, 08:45
"Geen spijt van mijn uitspraken". in een links liberale kwaliteitskrant, waarbij links liberaal blijkbaar altijd het bewijs levert voor kwaliteit. Haar uitspraken zullenl verdere geen tsunami op het wereld toneel veroorzaken. Een leugentje meer of minder, nóg een anti Israel smeercampagne....ze zullen de balans van 'eerlijke' journalistieke berichtgeving niet verstoren. Mevr. Gennez, een miniscuul lampje op het wereldtonee, fel brandend in Vlaanderend tegen 'het grote onrecht in palestina' en verdrinkend in de ironie van de cynische propaganda machine uit eigen gelederen, maar....... mét een pluim van waardering van vredes apostelen Abu Abbas & Ismael Hamas .uit het 'illegaal bezette palestijnse gebied'........ Israel.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *