Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Ben & Jerry’s weer in opspraak

Redactie 03 september 2021, 12:56
Ben & Jerry’s weer in opspraak

De voorzitster van de raad van bestuur van Ben & Jerry’s, Anuradha Mittal, ligt onder vuur omdat zij geld van het ijsmerk heeft doorgesluisd naar een pro-Palestijnse ngo waarvan zij zelf vicevoorzitster is. Dit schrijft de New York Post. De in politieke kwesties gespecialiseerde ‘liefdadigheidsstichting’ van Ben & Jerry’s, gerund door Mittal, maakte 104 duizend dollar (88 duizend euro) over naar het Oakland Institute, een progressieve denktank. Maar Mittal is zelf directeur van dat instituut en bovendien de enige betaalde werknemer: zij verdient bij het Oakland Institute jaarlijks meer dan 130 duizend euro, bovenop het riante salaris dat de ijsmaker haar betaalt.

Niet al het geld ging op aan haar eigen salaris, meldt de krant. Mittal stuurde drieduizend dollar naar een Palestijnse ngo die vorig jaar op de zwarte lijst van de EU kwam vanwege de onwil terroristen uit te sluiten. Anuradha Mittal is een fel anti-Israëlische BDS-activiste, die veel verder wil gaan dan Ben & Jerry’s boycot van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Zij heeft op sociale media laten weten heel Israël te willen boycotten, iets waartegen het Brits-Nederlandse moederbedrijf Unilever zich vooralsnog verzet.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Lodewijk Hof 07 september 2021, 13:13
Het is treurig dat Unilever dit gekocht heeft. Toont falen management team aan. Geen eigen innovaties, maar kopen. Hetgeen risicovoller is. Hopelijk komt er wat ontspanning.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *