Boratposter weggehaald na protest moslims
Nieuws

Boratposter weggehaald na protest moslims

Redactie 05 november 2020, 13:16
Boratposter weggehaald na protest moslims

Een Frans vervoersbedrijf heeft posters van de nieuwste Borat-film weggehaald nadat moslims woedend op de advertentie reageerden.

Op de zijkanten van bussen in Parijs is een poster te zien met Borat, gespeeld door de Joodse Sacha Baron Cohen, die behalve schoenen en een Mankini ook een gouden ring met het woord ‘allah’ draagt.

Op sociale media ontstond na het verschijnen van de reclame een rel. Volgens moslims zouden de autoriteiten van Parijs de islam beledigen met het toestaan van de posters. De grootste vervoerder van Parijs, RATP, heeft gezegd de advertentie niet te verwijderen. Maar op de bussen van het TICE-netwerk verdwenen ze wel. Die bussen rijden door Evry, een zuidelijke buitenwijk van Parijs met een grote moslimbevolking.

Ook islamitische buschauffeurs die voor het bedrijf werken, gaven aan dat ze de poster zouden verscheuren als zij er een op hun bus tegen zouden komen. Tevens zouden er stenen naar bussen met de poster zijn gegooid.

RATP verklaarde na de verwijdering dat de posters niet zijn weggehaald vanwege de protesten, maar omdat ‘deze ongebruikelijke vorm van humor door het management van TICE als ongepast werd gezien.’

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking