Britse politie arresteert BDS’er op verdenking terrorisme
Nieuws

Britse politie arresteert BDS’er op verdenking terrorisme

Redactie 27 augustus 2020, 17:31
Britse politie arresteert BDS’er op verdenking terrorisme

Weer een klap voor BDS-sympathisanten die beweren dat hun organisatie geweldloos zou zijn. De Britse politie heeft de voorzitter van de Vereniging voor Palestijnse Gemeenschappen in Schotland gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van terreur.

De op de Westelijke Jordaanoever geboren Issam Hijjawi, in het dagelijks leven arts, werd gearresteerd op de luchthaven van Londen-Heathrow nadat zijn huis in Edinburgh doorzocht was door de politie. De activist van de Boycot, Divestment, Sanctions-beweging zou twee bijeenkomsten hebben bijgewoond die door de Britse Inlichtingendienst MI5 in de gaten werden gehouden omdat zij door terreurverdachten bezocht werden.

De BDS’er zou banden hebben met de New Irish RepublicanArmy, een splintergroepering van de IRA. Hijjawi heeft gezegd een bijeenkomst van deze groep te hebben bijgewoond om een ‘update te geven over Palestina’. Hij zei daar onder andere dat er ‘een parallel bestaat tussen de Palestijnse en Ierse doelen’. Hijawi zou in 2018 samen met een Ierse terreurverdachte, Kevin Barry Murphy, naar Libanon zijn gereisd. 

Naast Hijjawi zijn er nog vijf verdachten opgepakt, Murphy is één van hen. De vijf zouden het leiderschap van de New IRA vormen. Vorige week werd in Berlijn een BDS-actiuvstveroordeeld wegens openbare geweldpleging en mishandeling.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking