Coronacrisis zorgt voor meer scheidingen in Israël
Nieuws

Coronacrisis zorgt voor meer scheidingen in Israël

Redactie 27 april 2020, 16:43
Coronacrisis zorgt voor meer scheidingen in Israël

Een paar weken geleden werd er nog een babyboom verwacht na de coronacrisis, maar volgens advocaten heeft Israël voornamelijk te maken met stellen die uit elkaar gaan.

Volgens echtscheidingsadvocaten zijn er de afgelopen weken opvallend veel scheidingen aangevraagd. “Het aantal echtscheidingen stijgt altijd na een vakantie,” zegt advocaat Dan Malkieli tegen de Israëlische website Mako. “Maar het coronavirus gooit alles overhoop.”

Volgens de advocaten lopen de spanningen thuis snel op vanwege de strenge lockdown in Israël en zitten veel echtparen noodgedwongen 24 uur per dag met elkaar opgescheept. Ook geven de juristen aan dat zij steeds opvallendere redenen krijgen voor een scheiding.

Zo ging een stel uit elkaar nadat de man weigerde de zelfgemaakte maaltijden van zijn vrouw te eten en elke dag pizza bestelde voor hem en de kinderen. Een andere vrouw verliet haar echtgenoot omdat hij zo bang was voor het coronavirus, dat hij het huis non-stop desinfecteerde en voor duizenden euro’s aan gezichtsmaskers en schoonmaakmiddelen kocht. Volgens de vrouw was er door de buitensporige uitgaven van haar man geen geld meer over om eten voor de kinderen te kopen.

Ook online shoppen lijkt een tol te eisen. Zo gaven meerdere mannen als reden voor de scheiding op dat hun vrouw te veel uitgeeft tijdens het online winkelen. Een vrouw uit het noorden van Israël verbrak juist de relatie nadat ze er achter kwam dat haar echtgenoot online dure cadeaus kocht en liet versturen naar zijn minnares.

Een van de opvallendste echtscheidingen kwam nadat een Israëlische vrouw ontdekte dat haar man niet de hond aan het uitlaten was, maar zich vermaakte in een bordeel. De vrouw werd achterdochtig toen de dagelijkse ommetjes met het keffertje veel meer tijd in beslag namen dan voorheen.

Advocaat Sharin Solan noemt de ontwikkelingen opvallend, maar verwacht dat het aantal echtscheidingen afneemt ‘zodra alles weer normaal is’.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking