D66, SP, PvdD stemmen voor anti-Israël motie
Nieuws

D66, SP, PvdD stemmen voor anti-Israël motie

Redactie 26 februari 2021, 15:26
D66, SP, PvdD stemmen voor anti-Israël motie

Een door Tunahan Kuzu (Denk) ingediende motie, waarin het Israëlische vaccinatiebeleid wordt aangevallen, is door de Tweede Kamer verworpen.

D66, SP, Partij voor de Dieren, Van Kooten-Arissen (Splinter) en initiatiefnemer Denk stemden voor de motie waarin staat dat ‘Israël zelfs als het gaat om volksgezondheid het voor elkaar krijgt om Palestijnen te discrimineren’. Ook wil Kuzu dat Nederland in internationaal verband Israël dwingt de Palestijnen vaccinaties aan te bieden.

Daarnaast wordt er in de motie aan de regering gevraagd Israël te hekelen vanwege het vaccinatiebeleid. In Israël is nu 49 procent van de bevolking gevaccineerd en de verwachting is dat dat percentage eind volgende maand gestegen zal zijn naar zeventig procent. Het is opvallend dat het enige vaccinatiebeleid ter wereld dat op universele bewondering kan rekenen, door zo veel linkse fracties in de Kamer wordt gehekeld.

De Palestijnse Autoriteit (PA), volgens de Oslo-akkoorden verantwoordelijk voor de gezondheidszorg in de Palestijnse gebieden, sloeg meerdere malen vaccinatiehulp van Israël af. De PA heeft zelf het Russische Spoetnik-vaccin grootschalig ingekocht, waarvan de eerste ladingen al zijn aangekomen. Ook kreeg de PA duizenden vaccins van Israël, om onder andere zorgpersoneel te kunnen vaccineren.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking