Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Binnenland

D66 steunt motie van Denk

Redactie 26 oktober 2023, 15:00
D66 steunt motie van Denk

Opvallend veel steun voor een motie van Denk in de Tweede Kamer. Op 12 oktober diende die partij een motie in die luidde: ‘De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende dat de Palestijnse bevolking al decennialang onderdrukt wordt en in een apartheidsstaat leeft; constaterende dat Israël tot op heden de Oslo-akkoorden niet heeft geïmplementeerd en steeds meer Palestijns land illegaal annexeert; overwegende dat de Palestijnen recht hebben op een realistisch tijdspad voor gelijke rechten, verzoekt de regering om de Palestijnse Staat te erkennen en in internationaal verband te komen tot een realistisch tijdpad voor gelijkwaardigheid en gelijke rechten voor de Palestijnen.’

De motie haalde het niet, ze kreeg 62 van de 150 stemmen. Naast Denk kreeg de motie wel de steun van de partijen op links en, opvallend, ook van D66. Tegenstemmers wezen op het gebruik van het woord ‘apartheidsstaat’ en zagen de motie als een beloning voor Hamas. Immers, er wordt niet gesproken over de West-oever, maar over ‘de Palestijnse Staat’ waar ook de Gazastrook onder valt. Wat Denk met ‘Palestijnse staat’ bedoelt, toonde fractievoorzitter Van Baarle op sociale media. Hij liet niets te raden over: een kaartje van heel Israël. In de Kamer verklaarde Van Baarle voorstander te zijn van één staat: Palestina. 

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (11)
Cees van Dijk 26 oktober 2023, 18:47
De PLO en Arafat accepteerden de uitkomst van verscheidene onderhandelingen al niet rond 2000. Daarna waren de akkoorden een dode letter. Zowel de PLO als Israel deden niets meer aan uitwerking van de akkoorden. Om alleen Israel dat te verwijten is onjuist. Dat is ook de verantwoordelijkheid van de Palestijnse Autoriteit of de PLO of hoe je die organisaties ook noemt. De ‘settlers’ vestigen en vestigden zich in voornamelijk het gebied B. De regeringen van Nethanjahoe doen daar niets aan, gaan het niet tegen, ja, omdat er aangaande deze gebieden nog niets is uitonderhandeld. Dat zullen we maar het recht van de macht noemen in deze. Of is dat ‘victim blaming’, waarde Denk-kameraden en Democraten 66-ers?
Marlou 26 oktober 2023, 19:48
Stop de framing apartheidsstaat"" . De Joodse staat mocht in 1948 van de VN toch een door Joden geleide en gedomineerde staat worden om definitieve uitroeing te voorkomen? En wat is Gaza eigenlijk? Alle Joden weggejaagd, apartheidsstaat (-gebied) geslaagd. D'66 is al jarenlang de weg kwijt! De daar alom heersende weg-met-ons hysterie is o.l.v. Kaag meer-meer-meer geworden! Haar typische bizarre uitspraken moeten we maar gauw vergeten. Binnenkort zijn we ervan verlost. Het is in ons allerbelang, noem het ons vaderlands belang, dat het aantal zetels van deze partij zoveel mogelijk weggevaagd herhaal weggevaagd wordt bij e.v. verkiezingen. De recente peilingen volgend gaat dit de goede kant op. Blijkbaar vallen de schellen bij veel kiezers nu ook van de ogen: D'66 beleidskeuzes zijn i.h.a. gedrochten van een verwend elitair cluppie die in wensdenken verstrikt is geraakt en haar moreel kompas kwijt is. Kaag: "wie zijn toch die mensen". Wat mij betreft: Graag minder-minder-minder zetels D'66. Van Denk wisten we het al. Een staatsondermijnende Islampartij. D'66 moet zich kapotschamen om met deze partij uberhaupt coalities in het land aan te gaan. Nog even een zijweggetje: ik zag de CU-voorzitter gisteravond in een - zoals gebruikelijk - ondermaats talkprogramma strijdlustig oreren tegen het opkomend antisemtisme in NL. Ze zei nog samengevat: "wij allen in onze samenleving moeten opkomen en gaan staan voor een veilig bestaan van onze Joodse medeburgers". Wat zeg je me nou? Over wie heb je het eigenlijk? Toch niet die christelijke burger in Staphorst? of de katholieke kerkganger in Limburg? Maar je bedoelt toch de facto het antisemitsme 99% uit de hoek van, ja...........van die parallele samenleving in ons midden? Ik zou zeggen, doe je best. Name it, shame it! Doe nog een christelijk lezinkje. En waarom heb jij je al die jaren dan zo hard gemaakt om duizenden vreemdelingen van een zekere ideologie, .......ja die.......binnen te halen die Jodenhaat meebrengen? Tenslot: En heeft het OM al besloten? Hoe lang moet je vergaderen over een racistische, anti-semitische, genocide uitlokkende "slur"? Nederland och Nederland," nooit meer en toch weer, die eeuwige slappe knieen". Ik schaam me kapot. I'll stand by Israel!
Shlomo Itai 26 oktober 2023, 20:26
De steun van D66 voor de vernietiging van de Joodse staat opvallend ? Had deze club niet eerder een leidster gekozen die een foto van zichzelf en haar gezin vrolijk met een beestachtige Palestijnse terrorist op haar bureau had staan ? Die in een islamitisch huwelijk in Oost Jeruzalem is getrouwd met een handlanger van dat beest ?? Het zou mij eerder verbazen als deze club NIET voor de antisemitische motie van DENK had gestemd. En niet alleen vanwege hun sympathieën, maar misschien lukt het de zwaar op verlies staande D66 op die manier nog om wat stemmen van door Timmermans gefrustreerde antisemieten van GL te binnen te halen ?
J. Giraud 26 oktober 2023, 20:46
Spoken uit een bruin verleden. Werpen hun donkere schaduw op het heden. Iedere ratio en licht belettend. De toekomst met venijnig gif besmettend.
Geert ter Horst 27 oktober 2023, 03:12
We weten nu weer duidelijk dat D66 en alle linkse partijen antisemitisch zijn. En dat moeten we ze ongenadig en bij iedere gelegenheid inwrijven. Ik zou er een voorstander van zijn om vertegenwoordigers van de partijen die deze motie gesteund hebben nooit meer toe te laten bij joodse plechtigheden e.d., zodat ze niet de kans krijgen alsnog goede sier te maken bij de joodse gemeenschap. Wat ze hier gedaan hebben is eenvoudig te abject. Alleen een volledige boycot is een juist antwoord.
tiki 27 oktober 2023, 08:00
Wat we weerstaan, blijft bestaan! Wat is het wat we weerstaan? De waarheid! Wat blijft bestaan? De leugen. Waarom? Chronisch geschiedenis & feiten hiaat. De leugen regeert en exploiteert de domheid, waardoor de haat explodeert Waarom? Eigen interesse, ignorantie & JODENHAAT. ""Het recht van het palestijnse volk op een staat, ooit door apartheidstaat Israel gestolen & illegaal geannexeerd door kolonisten "" . Waar staat dat recht beschreven? Niet in de Torah, Bijbel of Koran of rechtmatige resoluties. Het zijn allemaal propaganda praatjes met maar één doel, de Joodse Staat Israel vernietigen. Over welke "palestijnse staat" hebben we het? De versies wisselen per dag, maar de essentie is hetzelfde...JUDEN RAUS en 'palestina' i.p.v. ISRAEL. 62 van de 150 kamerleden steunen dit concept waardoor alles een pak duidelijker word door het scheiden der machten...fanatici versus geinformeerden, humanisten versus barbaren, dromers versus fantasten , realisten versus demagogen. De WAARHEID versus de leugen, gesteund door het sociale linkse blok o.l.v. D66, de onderwijspartij, die ik dan ook de raad geef deze een beetje bij te schaven. Laat het duidelijk zijn dat alle stemmingen in Den Haag totaal géén Indruk maken in Jeruzalem omdat ze daar precies weten met wie ze te doen hebben. Babbelende, goedgeklede barbaren die terreur organisaties steunen....financieel & moreel! .
tiki 27 oktober 2023, 08:20
Koran les aan de denkers van DENK: *** The Quran states that the Children of Israel “settled in a blessed land (Israel)....” (10:93), thereby identifying Israel as the eternal ancestral homeland of the Jewish people! The Quran then commands the Jewish people to follow the Torah strictly, stating, “O Children of Israel, remember My blessing which I bestowed upon you, and fulfil My covenant that I may fulfil your covenant, and be in awe of Me [alone].” The Quran is effectively imploring Jews to rebuild the Temple. In fact, the Quran explicitly mentions the original building of the Temple by King Solomon. In fact, the Quran explicitly mentions the original building of the Temple by King Solomon, ““they made for him whatever he wished of sanctuaries (of the Temple), and statues, and basins as [large as] great watering - troughs, and cauldrons firmly anchored.” (3I4:13) The Quran finally promises that Jews will return to the land of Israel in the “latter days” (17:104). Geschiedenis les aan de D66 & linkse intelligentia: Hebrew University study shows that the kingdom of Judea began expanding south of Jerusalem as early as the 10th century BCE, in accordance with biblical accounts. “It is a rare instance where we can present empirical historical and archaeological evidence aligning with biblical narratives.” Ik heb het niet geschreven!!
tiki 27 oktober 2023, 08:42
D66 & co, even opletten! 15 mei 1948, Jordanie (+ andere Arabische landen) viel Israel aan met het doel, nee niet om bloemen af te geven, maar om haar te vernietigen. Egypte pakte Gaza en Jordanie de "West Bank & O-Jeruzalem" en regeerde daar 19 jaar tot ze opnieuw een aanvals oorlog begon in Juni 1967 en hierbij alles verloor wat ze in 1948 via OORLOG = ordinaire oorlogsbuit, had veroverd. 19 jaar Jordaanse bezetting maar het ''rechtmatige palestina met O-Jeruzalem als historische hoofdstad'' werden niet heropgebouwd door His Majesty en ook de vluchtelingen kampen werden niet ontruimd, oeps. Wat wél werd opgebouwd in ***1964 toen 'historisch palestina & O-jeruzalem' in JORDAANSE handen waren was de PLO, de PALESTINE LIBERATION ORGANISATION, opgericht om 'Palestina' te bevrijden van de Joden, door de in Libanon geboren (Ottomaanse Rijk) Achmad Shukeiri, lid v.d. Syrische VN delegatie, later opgevolgd door de Egyptische terreur broeder Yassir Arafat, waarna Holocaust ontkenner Abu Mazen het roer overnam. Wat wilden deze 'activisten' precies bevrijden? Ik zal het u zeggen..."From the river to the see".....de rest kent u , dus zing maar vrolijk mee! Wat His Majesty wel op zijn curriculum heeft geschreven is Black September, (1970) toen hij het héle zootje PLO 'activists' knalhard Jordanie uitsmeet (4000 dode 'activists + 1200 Jordaniers & Syriers) omdat hij angst had om zijn erfenis, zijn troon die Israel hem regelmatig hielp in stand te houden, door hem te waarschuwen voor op handen zijnde moordaanslagen. .
tiki 27 oktober 2023, 09:47
Even de puntjes op de i voor alle aan een Israel dwangneurose lijdende zagers, klagers, humanisten & propagandisten. IRAN propageert al jaren (zonder enig wederwoord v.h. Westen) om Israel van de planeet te blazen via een atoombom. I.p.v. actie meent het Westen door inactie & (financiele) deals met geobsedeerde fanatici, dit 'euvel' te verhelpen. Niet dus, want Iran heeft de Arabische Bazaar mentaliteit en voert het Westen bij de neus rond het blok.....ja ook Israel, blijkt nu. Hiervoor gebruikt ze (samen met Qatar = silent partner v. Hamas) haar goed geindoctrineerde, gemilitariseerde & gefinancierde proxi's Hezbollah, Hamas, Islamic Jihad & palestijnse groepen in Syrie/Libanon/Irak e.a. (Ja ook gefinancierd door het Westen via UNWRA/nationale giften & anti Israel NGO's). M.a.w. Iran en óók het Westen & Qatar zijn dus direct verantwoordelijk voor de miserie die nu plaatsvind, al proberen ze dit nu schoon te wassen via hun humanitaire ader. Als Hamas géén geplande inval in Israel had gedaan met alle doden, gewonden & gekidnapte Israeli's, (raar maar waar, het zijn ook mensen) dan hadden de palestijnen in Gaza dit weekend lekker naar het strand kunnen gaan. Als Hamas geen 100 miljoen ton Diesel in zijn voorraad depot's had opgeslagen (+ UNWRA ziekenhuis voorraden geplunderd), dan hadden de ziekenhuizen gewoon gewerkt. Als Hamas zijn burgers niet fysiek had tegengehouden om te vluchten, dan hadden zij kunnen overleven. Ook de +/-150.000 ISRAELISCHE 'displaced persons aan de grenzen in het zuiden & noorden van Israel hadden gewoon thuis kunnen zitten. En dus Den Haag met uw kortzichtigheid, aangepaste geschiedenis, foute prioriteiten, besluiten & VN resoluties u heeft zelf een pak boter op uw hoofd. Israel heeft vaak genoeg gewaarschuwd NEVER AGAIN! Wie ons aanvalt word terugbetaald. Niemand wilde luisteren, maar na 20 jaar terreur, raketten vanuit Gaza, ''bezette palestijnse gebieden" & Libanon, dreigingen vanuit Iran en generaties van Israelische burgers die in schuilkelders moeten opgroeien, is het genoeg geweest. NEVER AGAIN betekent: NEVER AGAIN worden Joden afgeslacht zonder keiharde consequenties. Dat staat in het contract van Israel met haar burgers, of ze het daar in Europa met hun geschiedenis, wel of niet mee eens zijn interesseert in Jeruzalem geen mens want wie kent de Europeese moraal beter dan de Joden? Ben Gurian zij het al in 1948...'het maakt niet uit wat de wereld zegt, maar wat de Joden doen....en dáár kan de wereld het mee doen!
Bas Fortuin 27 oktober 2023, 13:21
D66 steunt motie van Denk. Hoe diep kan D66 nog zinken? Goddank....Kwaad straft zichzelf!!! Sigrid Kaag, gehuwd met een Palestijn, die rechterhand was van de terrorist Arafat! Kaag doneerde jarenlang vanuit verschillende VN/EU functies ook als Minister van Financiën vele miljoenen dollars en euro's van ons Belastinggeld aan de terroristische Fatah/PLO die tot op vandaag in haar Haat-Handvest schrijft over de totale Vernietiging/ verdrijving van het Joodse volk in Israël! Yasser Arafat beloofde [tijdens Oslo-Akkoorden] om het *Haat-Handvest tegen Israël te schrappen. Hij deed het Nooit, en Abbas vertikt het ook tot op deze dag. D66 partij van de dood, *Pil van Drion, Partij van de *Ondergang van het Onderwijs en *Sluiting van 300 Bibliotheken, * Energie-transitie van minister Jette voert alle ondernemers met een vaart naar de Afgrond!!!!*Partij van Gokken, vrije verstrekking van verslavende Drugs en *Falende Jeugdzorg enz. D66 en haar Ontwrichtende [ De politie arresteerde vele dagen op de Utrechtsebaan in Den Haag meer dan 400 klimaatdemonstranten] D66 en haar treiterende *Milieu Dwang voorschriften. D66 had een poosje geleden nog 24 zetels *nu 6. [!!!] Dus D66 nu met spoed richting Exit. Hoe zou Hans van Mierlo gereageerd hebben op deze Losers van nu? 'Losers hebben altijd een excuus en winnaars hebben een plan.' Mee eens. Doeiii D66!!!
Marlou 27 oktober 2023, 20:27
Och, het venijn zit um in de staart. Na lang meedeinen, gedogen en wegkijken van de realiteit in de straten van NL zullen jedoch verantwoordelijke politieke leiders en misleidende "kwaliteitsmedia-outlets" de consequenties van hun handelen echter niet ontgaan. Niet op nationaal en niet op internationaal niveau. Met slap geoh en kopje thee ga je de foute geestecht niet meer terug in de fles krijgen. Het structureel heersende felle antisemitisch racistisch sentiment binnen de alsmaar uitdijende onverlichte Islamitische paralelle samenleving in ons midden (en daarbuiten) is in "volle glorie" boven komen drijven. Verbloemen kan niet meer. Wakker Nederland wist het al lang! En nog even dit: die vreselijk misleidende koppen dat "het antisemitisme groeit in de NL samenleving". Onacceptabel voor de brave Nederlander die van Nederland houdt. Kop moet zijn: "Binnen delen van de Islamitische paralelle samenleving in NL heerst een onaanvaardbaar antisemitisch sentiment". En vervolgtekst: "Regering en parlement, wat was/is jullie aktieplan? En mochten diezelfde wegkijkende besturende elite het wensdenken van epiloog WW-II niet verleerd hebben, ook het algemene antiwesters sentiment zit structureel heel diep binnen de onverlichte Islamitische samenleving. Wat was/is jullie aktieplan? Het venijn zit um in de staart.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *