Deutsche Welle ontslaat journalisten na antisemitische berichten
Nieuws

Deutsche Welle ontslaat journalisten na antisemitische berichten

Redactie 15 februari 2022, 12:29
Deutsche Welle ontslaat journalisten na antisemitische berichten

De Duitse omroep Deutsche Welle (DW) heeft vijf journalisten ontslagen na klachten over antisemitisme.

De ontslagen journalisten waren onderdeel van de Arabische tak van DW. Ze zouden zich naast antisemitisch ook anti-Israëlisch hebben uitgelaten. In december startte de omroep een onafhankelijk onderzoek nadat er klachten waren binnengekomen over medewerkers. In totaal bleek het om elf personen te gaan. Drie namen zelf ontslag en vijf werden ontslagen door de omroep. Het onderzoek naar de andere medewerkers loopt nog.

“Alle medewerkers van DW zijn verplicht te handelen in het belang van de waarden en strategie van DW, zowel intern als extern”, schreef de omroep in december. “Daaronder vallen de duidelijke inzet van DW voor het bestaansrecht van Israël en een duidelijk standpunt tegen antisemitisme. Dit geldt ook voor privéprofielen op sociale media.”

Op sociale media schreef een van de redacteuren dat de Holocaust een ‘kunstmatig product’ was, een ander noemde Israël een ‘kankergezwel’.

Eerder schortte DW een samenwerking het Jordaanse televisiezender Roya TV op. De zender had op sociale media antisemitische en anti-Israëlische berichten en afbeeldingen geplaatst.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking