Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Duolingo geeft gratis cursus Jiddisch

Redactie 06 april 2021, 15:56
Duolingo geeft gratis cursus Jiddisch

Duolingo, een app en website waar gebruikers gratis talen kunnen leren, heeft sinds vandaag ook een cursus Jiddisch in het cursusaanbod.

Hebreeuws werd al aangeboden via de app, maar voor Jiddisch moest het Duolingo flink aan de slag. Een team werkte jarenlang aan het samenstellen van de oefeningen voor Jiddisch en er werd een manier gezocht om de taal zo makkelijk mogelijk over te brengen. Voor de cursus werden vooral Joden uit chassidische gemeenschappen aangenomen die de taal dagelijks spreken.

Meena Viswanath, een van de medewerkers van het project zegt tegen The Jerusalem Post dat het voornaamste doel was om ‘het Jiddisch en zijn rijkdom te presenteren’. Volgens Viswanath was het een behoorlijke uitdaging, omdat niet elke Jiddisch-sprekende gemeenschap de zelfde spelling gebruikt. Voor het ontwikkelen van de cursus hebben de makers daarom de spelling van het Institute for Jewish Research gevolgd.

De app van Duolingo is gratis te downloaden via de Google Play Store of de App Store. De cursus is ook via de computer te volgen. Aanmelden kan via de website van Duolingo.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *