Eerste Joodse Disneyprinses
Nieuws

Eerste Joodse Disneyprinses

Redactie 27 september 2019, 07:03
Eerste Joodse Disneyprinses
Bron: Disney

Animatiestudio Disney heeft de eerste Joodse Disneyprinses aangekondigd. Volgens het Amerikaanse bedrijf maakt de prinses haar opwachting in een speciale Chanoeka-aflevering van de populaire teken film serie Elena of Avalor. Hoewel de Joodse schone nog geen naam heeft, heeft Disney wel al verklapt dat Hare Koninklijke Hoogheid uit een Latino-Joodse monarchie komt.

Actrice Jamie-Lynn Sigler, onder meer bekend van de hitserie The Sopranos, spreekt de stem van de prinses in. Op Twitter schreef Sigler ‘heel erg gelukkig’ te zijn met de opdracht. Ook Rachel Ruderman, die de verhaallijn voor de Disneyserie schreef, noemt het mogen creëren van de eerste Joodse prinses ‘een eer’.

Disney introduceerde in 1937 met Sneeuwwitje de eerste Disneyprinses, waarna er nog tientallen getekende koninklijke schoonheden in de films van de animatiestudio verschenen. Eerder maakten onder andere een Aziatische, Arabische, Afro-Amerikaanse en een Polynesische prinses hun opwachting, maar een Joodse prinses liet op zich wachten. Volgens comédienne Sarah Silverman verscheen er in 2012 ook al een Joods prinsesje op het witte doek: Vanellope uit Wreck-It Ralph. Disney heeft dat echter nooit bevestigd.

Plaats opmerking