Eerste orthodox-Joodse bruiloft in Dubai
Nieuws

Eerste orthodox-Joodse bruiloft in Dubai

Redactie 04 december 2020, 13:00
Eerste orthodox-Joodse bruiloft in Dubai

In de Verenigde Arabische Emiraten is maandag voor het eerst een orthodox-Joodse bruiloft gevierd.

De choepa met 150 gasten vond plaats in het Park Hyatt Dubai Hotel. Ongeveer de helft van de gasten kwam uit Israël, de rest uit andere landen. Ook sloten nieuwsgierige lokale bewoners zich aan bij het feest. Volgens de organisator van het evenement duurde de bruiloft tien uur. Op beelden is duidelijk te zien dat de gasten geen afstand van elkaar hielden.

Nu het voor Israëli’s mogelijk is om direct naar Dubai te vliegen, zien meerdere stellen de kans om daar te trouwen. In Dubai zijn er betrekkelijk weinig coronabesmettingen en zijn er minder strenge restricties dan in Israël. Of Dubai de besmettingen laag kan houden met de toestroom van grote getalen toeristen die komen feesten is nog maar de vraag.

In de Joodse staat mogen er nu maximaal twintig mensen bij een bruiloft aanwezig zijn. De Emiraten spelen ze hier nu handig op in en de verwachting is dat er de komende weken nog meer en nog grotere feesten georganiseerd zullen worden. Daarbij heeft Israël de Emiraten aangemerkt als ‘groen gebied’, hierdoor hoeven feest en vakantiegangers niet in quarantaine wanneer zij terugkeren naar hun thuisland.

Bekijk hier de beelden van de choepa:

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking