Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Boeken

Einstein droeg geen sokken

Redactie 28 november 2022, 08:00
Einstein droeg geen sokken

Van Albert Einstein krijgen we nooit genoeg. Na een eindeloze reeks uitgaven was de algemene overtuiging dat Walter Isaacson met Einstein: his life and universe de definitieve biografie had geschreven. Toch bewijzen Garry Berger en Michael DiRuggiero met een nieuwe uitgave dat nog lang niet alles over de geniale natuurkundige is verteld of getoond. Hun Einstein: the man and his mind is een fascinerende visuele biografie met paginagrote portretten, foto’s, brieven en documenten. 

Gary Berger is een chirurg uit North Carolina (VS) die twintig jaar geleden begon met zijn verzameling Einsteiniana. Zijn collectie groeide al snel uit tot bijna onhanteerbare proporties en wordt nu beschouwd als een van de grootste privéverzamelingen op dit gebied. Vier jaar lang werkte hij voor zijn publicatie samen met Michael DiRuggiero van de Manhattan Rare Book Company.

Het werk verklapt onder meer dat Einstein in Rhode Island een plezierjacht had met de naam Tinef (‘rotzooi’), dat hij nooit sokken droeg en dat hij in twaalf jaar tijd 62 keer door collega-wetenschappers werd genomineerd voor de Nobelprijs, die hem precies honderd jaar geleden werd toegekend. Ter gelegenheid van die gebeurtenis verschijnt dit nieuwe platenboek.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
Bas Fortuin 24 april 2023, 12:32
Inderdaad: Van Albert Einstein krijgen we nooit genoeg. Ook ik kwam zeer onder de indruk van rake uitspraken, nee, niet van de Paus of van Darwin, maar van Albert Einstein [1879-1955] vooral bekend met zijn formule van de relativiteitstheorie: E= M2: Energie is Massa maal Lichtsnelheid in ’t Kwadraat. Tot mijn verbazing is Einstein het eens met Paulus’ visie over de Schepping beschreven in 1 Corinthe 15! Waar las ik deze info allemaal…? In zijn boek: Zoals ik de wereld zie, schreef Einstein…Als wij het Jodendom der Bijbelse Profeten en het Christendom zoals Jeshua het leerde, zuiveren van latere toevoegingen [o.a. Darwin] vooral van Priesterlijke Intriges, wij een LEER hebben, waarmee de mensheid van AL haar maatschappelijke kwalen Kan worden genezen, en dat als goede mensen wij de Plicht hebben deze werkelijk humane leer zo veel mogelijk aan hun omgeving bekend moeten maken. Einstein over Darwin: Reeds als student beschouwde ik de THEORIEËN van Darwin, Haekel en Huxley als hopeloos Verouderd. In een vraaggesprek met een Journalist zei hij: Als kind ontving ik onderricht in de Bijbel zowel als in de Talmoed. Ik ben een Jood, maar het schitterend beeld van de Nazarener heeft een overmeesterende invloed op mij. Op de vraag of hij het historisch bestaan van Jeshua aannam, antwoordde hij: Zonder twijfel! Niemand kan de Evangeliën lezen zonder te gevoelen de werkelijke tegenwoordigheid van Jeshua. De hartslag van Zijn persoonlijkheid klopt in elk woord!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *