Eis: 12 maanden voor ‘bom’ bij HaCarmel
Nieuws

Eis: 12 maanden voor ‘bom’ bij HaCarmel

Redactie 12 augustus 2020, 13:48
Eis: 12 maanden voor ‘bom’ bij HaCarmel

Het OM heeft een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, geëist tegen de verdachte die in januari een nepbom bij het Joodse restaurant HaCarmel zou hebben geplaatst.

De 46-jarige Hassan N., geboren in Marokko, ontkent de nepbom in het portiek van het restaurant te hebben geplaatst, maar zijn dna werd aangetroffen op de elektradraden, de tape en op een printplaatje van de doos. Ook werd hij op camera vastgelegd. Eerder stuurde N. een dreigbrief naar zijn bovenbuurvrouw waarin hij onder andere ‘dood aan die Jodin’ schreef. Hij ondertekende de brief met ‘Adolf’.

In 2015 werd hij veroordeeld voor het beledigen van een ns-medewerker met antisemitische leuzen. Zo zei N. “Ik ga jullie vermoorden vuile kankerjood, ik ga jullie allemaal uitroeien.”

Herman Loonstein, de advocaat van de familie Bar-on, de eigenaren van HaCarmel, zegt tegen het NIW dat de strafeis ‘erg matig’ is. “Dit soort straffen schrikken anderen niet af om hetzelfde te doen. De strafeis zou juist herhaling moeten voorkomen, dat is hierbij niet het geval.” Loonstein geeft aan dat de familie Bar-on ook niet blij is met de eis van het OM.

Tijdens de rechtszaak zei eigenaar Sami Bar-on dat de gebeurtenis ook grote financiële gevolgen heeft. “Gasten, Joods of niet Joods, ze komen niet meer, ze vinden het te gevaarlijk.”

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking