El Al stopt met vliegen
Nieuws

El Al stopt met vliegen

Redactie 26 maart 2020, 16:44
El Al stopt met vliegen

El Al stopt vanaf donderdagnacht met vliegen van en naar Israël tot zeker 4 april. Dat heeft de Israëlische luchtvaartmaatschappij donderdagmiddag aangekondigd.

Volgens de maatschappij werd het besluit genomen om de gezondheid van het personeel en de passagiers te kunnen waarborgen en vanwege een scherpe daling in reizigers vanwege het coronavirus. Met de maatregel hoopt El Al de uitgaven te kunnen verminderen totdat de coronacrisis voorbij is.

Vanavond vertrekken de voorlopig laatste vluchten vanuit New York, Toronto, Londen en Parijs. Ook worden er Israëlische staatsburgers vanuit New Delhi en San Jose opgehaald. De kisten stijgen de komende weken nog wel op om Israëli’s die gestrand zijn in het buitenland terug te brengen.

Woensdag diende El Al een verzoek voor financiële bijstand in bij het Israëlische ministerie van Financiën. Volgens El Al-directeur Gonen Usishkin moet een overheidslening van 200 a 300 miljoen voldoende zijn om na de crisis ‘te herstellen en snel terug te keren naar de normale activiteiten’.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking