Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

EU bevriest alle hulp aan Palestijnen

Redactie 09 oktober 2023, 19:10
EU bevriest alle hulp aan Palestijnen

De Europese Unie heeft vandaag alle financiële steun aan de Palestijnse Autoriteit (P.A.) stopgezet. De Europese Commissie in Brussel wil na de bloedige terreurinvasie van Hamas het totale hulppakket aan de Palestijnen heroverwegen. Het gaat daarbij om 691 miljoen euro per jaar.

“De fundamenten voor vrede, tolerantie en co-existentie moeten nu onder de loep genomen worden. Het oproepen to haat, geweld en de verheerlijking van terreur hebben de geest van te velen vergiftigd,” zei de Hongaarse commissaris voor Europese Uitbreiding Olivér Várhelyi. “Wij hebben actie nodig en wel nu.” Met die eerste zin refereert Várhelyi aan P.A.-voorzitter Mahmoud Abbas die weigert afstand te nemen van de Hamas-terreur van de afgelopen dagen.

Dat kan Abbas nu – letterlijk – duur te staan komen. Duitsland en Oostenrijk gingen de EU voor in het bevriezen van alle hulp aan de Palestijnen. Of het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag het voorbeeld van al deze partners zal volgen, is nog niet bekend. Datzelfde geldt voor het State Department in Washington. De regering van president Joe Biden is recent weer begonnen met het betalen van de Palestijnen, nadat Donald Trump daar juist mee was gestopt. (Bron: Politico)

Update 21.45: De Nederlandse regering blijft geld sturen aan de Palestijnen. Premier Mark Rutte vindt dat er een verschil gemaakt moet worden ‘tussen Hamas en gewone Palestijnen’, al is het algemeen bekend dat een groot deel van ontwikkelingshulp aan de P.A. in de zakken van de leider van Hamas en de PLO verdwijnt.

Op de foto hierboven: Palestijnse studenten betuigen hun steun aan Hamas in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever – Foto: Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (4)
tiki 10 oktober 2023, 12:31
"European Union reverses earlier announcement that it was suspending development aid to Palestinians". Als het té goed lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. EU humanisten die palestijnen in de kou laat staan? Hoe verzin je het! Palestijnen zijn na 75 jaar nog stééds "slachtoffer & vluchteling ". Hoe zou dat toch komen? Antwoord: door westerse acceptatie van palestijnse leugens met als compensatie de morele steun & financiele "hulp", waardoor de palestijnse leiders hun schrikbewind in stand kunnen houden. Ja ook dat van de 'gematigde' PLO president Abbas Deze onzin werd gisteren uitgekraamd door een "expert" op de TV. Vergeten zijn de dagen van vliegtuigkapingen & moorden door deze groep die hierdoor naam & faam kregen en hierdoor hun leugens vrijblijvend mochten uitspuwen, geaccepteerd, getolereerd & gefinancierd door een corrupte bange samenleving die "deals" met hen sloot om geen anti Israel terrorisme via PLO toerisme op hun grondgebied te laten uitvoeren. 1964 oprichting van de Palestine Liberation Organisation, terwijl "de palestijnse gebieden" en "Oost" Jeruzalem in Jordaanse handen waren tot 1976. Welke gebieden wilden ze precies bevrijden.....u mag het zeggen! Had Jordanie in 1948 Israel niet aangevallen dan waren er geen palestijnse vluchtelingen geweest. Had ze het in 1967 niet nogmaals geprobeerd, dan waren ""de bezette palestijnse gebieden met 'oost Jeruzalem" nog stééds in Jordaanse handen maar die palestijnse staat nog stééds een utopie. Tijd het fictie scenario te herschrijven naar een feiten scenario. .
tiki 11 oktober 2023, 11:56
Ik dacht dat het 3 weken zou duren, het heeft 3 dagen geduurd, sorry, mijn fout, maar na het horen van dit refrein zal u het zeker begrijpen. . Opzij, opzij, opzij,maak plaats, maak plaats, maak plaats. ik ben ongelofelijk gehaast. Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaa. Ik kan nu niet blijven en kan nu niet langer blijven staan.Een andere keer misschien en dan misschien, als het écht moet, over afgeslachte, onhoofde, verbrande, aangerande Joodse vrouwen,, kinderen , teeners, kleuters, babies & mannen praten, Maar voor nu. ALLES moet opzij, opzij, opzij, Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan voor alle arme palestijnse slachtoffers. Ja 'zo kennen we onze genuanceerde EU vrienden vol medeleven weer!
tiki 11 oktober 2023, 12:00
Ook het verhaal van de Vlaardingse burgemeester met zijn meesterlijk uitgedokterd excuus over het 'waarom de palestijnse vlag toch écht boven het stadhuis moest wapperen. Omdat het de waarde heeft wat "de mens" eraan geeft. Nu is het ook te begrijpen waarom er geen enkele Jood meer in Vlaardingen woont. De 'mens' van toen gaf ook zijn waarde aan de wapperende Nazi vlag!
Trudie vd spek 11 oktober 2023, 14:02
Am jisrael chai!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *