Feyenoord-fans verplicht naar Amsterdam
Nieuws

Feyenoord-fans verplicht naar Amsterdam

Redactie 12 juli 2022, 16:50
Feyenoord-fans verplicht naar Amsterdam

Twee Feyenoorders moeten binnenkort verplicht het Holocaust Namenmonument in Amsterdam bezoeken. Dat oordeelde de rechtbank in Rotterdam vandaag.

De twee mannen stonden terecht voor een muurschildering van voetballer Steven Berghuis. De sporter maakte vorig jaar de overstap van Feyenoord naar Ajax en de mannen van 42 en 47 besloten dat het daarom nodig was om Berghuis af te beelden met een grote haakneus, keppel, Jodenster en in een gestreept pak. Ook stond er groot ‘Joden lopen altijd weg’ op de muur gekalkt.

Het CIDI en Berghuis zelf deden aangifte vanwege de muurschildering maar lange tijd was onduidelijk wie er verantwoordelijk waren voor de actie. Eind vorig jaar werden de mannen opgepakt. Naast het bezoek aan Amsterdam krijgen de twee hooligans ook een taakstraf van zestig uur opgelegd.

Een vertegenwoordiger van het CIDI of de LJG Rotterdam zal de Feyenoorders vergezellen tijdens hun bezoek aan het monument. De twee zijn daarbij ook verplicht om een fotoverslag van de dag te maken. 

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking