HaCarmel opnieuw slachtoffer bedreigingen
Nieuws

HaCarmel opnieuw slachtoffer bedreigingen

Redactie 04 november 2021, 10:30
HaCarmel opnieuw slachtoffer bedreigingen

Het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam is opnieuw het mikpunt van bedreigingen.

Dat meldt De Telegraaf. Herman Loonstein, advocaat van de restauranthouder, zegt tegen de krant dat er herhaaldelijk anoniem is opgebeld door een man die bedreigingen uit.

Ook krijgen de restauranthouders scheldkanonnades over zich heen. De man zou onder andere ‘kankerjoden, Hitler heeft jullie niet verbrand of doodgemaakt,’ hebben geroepen. Ook dreigt de beller met het afbranden van de zaak.

De telefoontjes zouden van dezelfde persoon komen. Nadat de familie Baron alle anonieme nummer blokkeerde, kwamen de dreigtelefoontjes zonder afgeschermd nummer. De restauranthouders zijn naar de politie gestapt. Volgens advocaat Loonstein werd daar alleen een klacht opgenomen, maar de politie spreekt dat tegen. Voor de zaak zou zowel ‘bedreiging als belediging’ zijn opgenomen en doorgestuurd naar het OM.

HaCarmel werd tot twee keer toe aangevallen door de Syrisch-Palestijnse Saleh A., die daar een celstraf en tbs voor kreeg. Ook werd er een nepbom in de portiek geplaatst en heeft de zaak regelmatig te maken met bekladdingen en is er op de ramen gespuugd.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking