HaCarmel sluit definitief de deuren
Nieuws

HaCarmel sluit definitief de deuren

Redactie 07 juli 2022, 14:19
HaCarmel sluit definitief de deuren

Het koosjere restaurant HaCarmel in Amsterdam sluit definitief de deuren. Dat schrijft Daniel Bar-on, de zoon van de in maart overleden eigenaar Sami Bar-on.

In eerste instantie zou Daniel de zaak gaan voortzetten, maar volgens de ondernemer is dit veel zwaarder dan verwacht. “Iedere dag komen er gasten binnen die al eerder hier zijn geweest en die nu vragen of de lieve meneer van de laatste keer hier nog werkt.” Ook krijgt Daniel de vraag of hij de eigenaar is. “Wat niet zo voelt omdat dit 22 jaar de zaak van mijn vader was.”

Sami overleed op 67-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Israël. Na zijn dood was er een herdenkingsbijeenkomst in het restaurant. Er stonden toen rijen met mensen voor de deur om de geliefde restauranthouder een laatste eer te bewijzen.

HaCarmel was de afgelopen jaren meerdere keren het doelwit van antisemitische aanvallen. De Palestijns-Syrische Saleh A. sloeg twee keer de ruiten in en probeerde brand te stichten in het restaurant. Ook werd er een nepbom voor de deur geplaatst en ontvingen Sami en het personeel regelmatig dreigtelefoontjes. Bar-on liet zich hier echter niet door uit het veld slaan en hing telkens met trots zijn Israëlische vlag aan de gevel.

Liefhebbers van HaCarmel kunnen nog tot Rosh Hasjana (25 september) in het restaurant terecht. “Mochten jullie nog willen komen en genieten van de allerlekkerste salatiem of jullie lievelingsgerecht, dan is dit echt de aller aller laatste kans!,” aldus Daniel Bar-on. De cateringtak van het restaurant blijft wel bestaan.

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking