Hamas veroordeelt zes Gazanen ter dood voor ‘collaboratie’ met Israël
Nieuws

Hamas veroordeelt zes Gazanen ter dood voor ‘collaboratie’ met Israël

Redactie 28 oktober 2021, 16:01
Hamas veroordeelt zes Gazanen ter dood voor ‘collaboratie’ met Israël

Terreurbeweging Hamas heeft donderdag zes mannen ter dood veroordeeld voor samenwerking met Israël.

Dat maakte de militaire rechtbank in Gaza donderdag bekend. Daarnaast werden er straffen als dwangarbeid en een levenslange gevangenisstraf uitgedeeld.

De ter dood veroordeelden zouden volgens Hamas samen gewerkt hebben met de Joodse staat. Maar het is niet duidelijk wat zij precies hebben gedaan. De militaire rechtbank in Gaza verklaarde dat de uitspraken waren gedaan ‘in het kader van de plicht om de Palestijnse samenleving te beschermen en de plaag van communicatie met de Israëlische bezetting het hoofd te bieden.”

Eerder deze maand werden er al twee Palestijnen opgehangen vanwege collaboratie met Israël.

Sommige verdachten van collaboratie zijn naar Israël gevlucht. Volgens de autoriteiten in Gaza krijgen zij een versoepeling van straf als zij zich vrijwillig overgeven aan Hamas. Die gok zullen de meesten waarschijnlijk niet wagen.

Het wachten is nog op de soort scherpe reacties waarmee de EU, de VN of mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch en Amnesty International normaal gesproken Israël mee bombarderen. De Joodse staat voert de doodstraf overigens niet meer uit sinds het proces tegen Adolf Eichmann in 1962.

Foto: Flash90

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking