Hamas vuurt raketten af op Tel Aviv – Bus geraakt in Holon
Nieuws

Hamas vuurt raketten af op Tel Aviv – Bus geraakt in Holon

Redactie 11 mei 2021, 20:40
Hamas vuurt raketten af op Tel Aviv – Bus geraakt in Holon

Terreurorganisatie Hamas zegt zeker 130 raketten richting Tel Aviv te hebben afgeschoten.

De raketsirenes in de stad gaan dinsdagavond non-stop af. De Israëlische veiligheidsdiensten kunnen nog niet melden of er gewonden zijn gevallen bij de grootschalige aanval. Wel zijn er berichten van bewoners die harde explosies horen. Ook de sirenes rondom vliegveld Ben Gurion gaan af.

Ook de stad Holon, in het zuiden van Israël, is heftig beschoten. Zeker zes mensen, waaronder een vijfjarig meisje, zijn naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen. Een van de raketten raakte een bus. Het is nog niet duidelijk of er nog mensen in het voertuig zaten.

Beelden van direct na de inslag:

Er werden dinsdag al zeker vijfhonderd raketten vanuit de Gazastrook richting Israël geschoten. Volgens de IDF kwamen 150 van de door Hamas afgeschoten projectielen weer in de Strook zelf terecht, waarbij ook slachtoffers vielen. De terreurorganisatie heeft de voorkeur om raketten te lanceren vanuit dicht bewoond gebied, omdat het dan moeilijker is voor het Israëlische leger om de terroristen uit te schakelen zonder burgerslachtoffers te maken.

200 raketten werden onderschept door Iron Dome, het Israëlische raketafweersysteem. Zeker 90 Israëli’s raakten gewond bij de aanvallen en twee vrouwen kwamen om het leven.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking