Hevige kritiek op fotoprijs
Nieuws

Hevige kritiek op fotoprijs

Redactie 05 april 2024, 15:31
Hevige kritiek op fotoprijs
De galerij van finalisten op de site van het Reynolds Institute

De foto van uitgelaten Hamasterroristen die in hun pick-uptruck terugkeren naar Gaza met het verminkte, half ontklede lichaam van de Duits-Israëlische Shani Louk heeft een prestigieuze persfotoprijs gewonnen: het is de ‘foto van het jaar’ van het Donald W. Reynolds Institute of Journalism. De toekenning leverde een storm van kritiek op, aangezien snel na 7 oktober de verdenking rees dat fotograaf Ali Mahmoud met journalisten en collega’s uit Gaza deelnam aan de Hamasaanval, of in ieder geval voorkennis ervan had. 

Persbureau AP, waarvoor Mahmoud de foto’s maakte, ontkent die voorkennis. Ook is er volgens het agentschap geen bewijs dat hun fotografen uit Gaza betrokken zouden zijn bij Hamas. Toch verbrak AP de banden met een van de freelancers, omdat hij in innige omhelzing met Hamaskopstuk Yahya Sinwar werd gefotografeerd. Veel vrienden van Shani Louk veroordelen de prijs, maar haar vader vindt het een goede zaak: “Het is een van die foto’s die het geheugen van de mensheid zal vormen.”

Opmerkingen (1)
Ruud 06 april 2024, 07:40
Zie hier het ultieme bewijs dat de internationale media heult met de terroristen. Nooit eerder is het, in geen enkele oorlog, waar ook ter wereld, voorgekomen dat, foto's gemaakt door de terroristen tijdens hun misdaden, enige erkenning kregen vanwege een vermeende nieuwswaarde. Dit was "not done" Geen enkel persagentschap was bereid tot plaatsen of gebruiken van een foto waar een "wantrouwen" tegen bestond....kijk maar naar de reactie op de gephotoshopte foto van Prinses Kate en haar kids. Wat is dit voor een dubbele moraal? Kate klooit zelf wat amateuristisch aan een familie kiekje en moet publiekelijk door het stof kruipen, terwijl beelden van een massamoord en een naakt lichaam van een vermoord meisje van 20, gemaakt door de daders zelf, beloond worden met prijzen. De omgekeerde wereld! En deze dubbele moraal geldt alleen maar zolang de misdadigers de palestijnen zijn.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *