Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Highland Park herdenkt Joodse slachtoffers schietpartij

Redactie 19 juli 2022, 16:33
Highland Park herdenkt Joodse slachtoffers schietpartij

De Joodse gemeenschap van Highland Park, Illinois, rouwt na het verlies van vijf leden. Tijdens een parade op de Amerikaanse feestdag 4th of July opende een schutter het vuur.

Vijf van de zeven dodelijke slachtoffers waren Joods. Highland Park heeft een van de grootste Joodse gemeenschappen van de regio. Er zijn veel koosjere restaurants en organisaties en de kille kent elkaar goed.

Rabbijn Michael Sommer van de Har Shalom synagoge doet alles om zijn gemeenschap te steunen in deze moeilijke tijd. Veel van de leden van de synagoge waren bij de parade aanwezig. Ook de andere synagogen in de stad verloren leden. Rabbijn Ike Serotta van de Makom Solel Lakeside-synagoge herdenkt Katherine Goldstein. De 64-jarige vrouw was moeder van twee dochters en hield van reizen. “Katie was gewoon een heerlijke, grappige, levendige persoon die eigenlijk gewoon een van de aardigste mensen was die je ooit zou kunnen verwachten te ontmoeten in deze wereld,” aldus Serotta.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is het nog niet duidelijk wat de verdachte motiveerde. Meerdere bronnen melden echter dat hij wellicht Joden specifiek als slachtoffer uitkoos. Hij werd eerder weggestuurd bij het Chabad-centrum in Highland Park toen hij zich daar rond Pesach raar gedroeg.

De Joodse gemeenschappen in de stad slaan nu de handen ineen om de verschrikkelijke gebeurtenis te kunnen verwerken. Zo organiseren ze slachtofferhulp op middelbare scholen en lossen ze elkaar af om geestelijke hulp te bieden in ziekenhuizen waar de slachtoffers liggen.

Nieuwszender ABC maakte een reportage over de Joodse slachtoffers van de aanslag. Bekijk via deze link de video.

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *