‘Israël doodt nummer 3 van Hamas in Gaza’
Nieuws

‘Israël doodt nummer 3 van Hamas in Gaza’

Redactie 11 maart 2024, 16:57
‘Israël doodt nummer 3 van Hamas in Gaza’

Wie zegt dat er geen goed nieuws uit de Gazastrook komt? Zowel Israël als Hamas onderzoeken op dit moment berichten dat Marwin Issa om het leven is gekomen bij een luchtaanval. Issa is – of was – als vice-bevelhebber van Hamas in de Gazastrook, de nummer 3 van de terreurbeweging in dat gebied, achter politiek leider Yahya Sinwar en militair commandant Mohammed Deif.

Issa hield zich verscholen in het Nuseirat-‘vluchtelingenkamp, net buiten het centraal gelegen Bureij en ten zuiden van Gaza-Stad. Bij de luchtaanval kwamen vijf Palestijnen om en zowel de Israëlische autoriteiten als de Hamasleiding proberen er nu achter te komen of Issa een van hen was. Als tweede man van de Izz ad-Din al-Qassam brigades, was de terrorist met Sinwar en Deif een van de hoofdverantwoordelijken voor de planning en uitvoering van het bloedbad van 7 oktober. Op die dag vermoordden Palestijnen 1200 Israëli’s, in grote meerderheid onschuldige burgers. Massale verkrachtingen, martelingen, verminkingen en plunderingen waren andere aspecten van die bloedigste dag in de Joodse geschiedenis sinds de Holocaust.

“We zijn op weg naar de volledige overwinning,”reageerde Benjamin Netanyahu op het nieuws van Issa’s mogelijke dood. “Op weg naar die overwinning hebben we al de nummer 4 van Hamas geëlimineerd. Drie, twee en een komen eraan. Zij zijn allen ten dode opgeschreven.” De premier verwijst met de ‘nummer 4’ naar Saleh al-Arouri, de politieke nummer 2 van Hamas in Gaza, achter Yahuya Sinwar. Al-Arouri werd op 4 januari gedood door een luchtaanval in de Libanese hoofdstad Beiroet. Hoewel Israël nooit heeft toegeven achter de aanval te zitten, twijfelt niemand eraan dat die het werk was van de Mossad en de IDF.

Op de foto hierboven is Marwan Issa te zien, de herkomst en datum van de afbeelding zijn onbekend

Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *