‘Israël doodt vier Iraanse officieren in Damascus’
Nieuws

‘Israël doodt vier Iraanse officieren in Damascus’

Redactie 20 januari 2024, 12:55
‘Israël doodt vier Iraanse officieren in Damascus’

Vier leden van het Iraanse Revolutionaire Gardekorps (IRGC) zijn om het leven gekomen bij een luchtaanval in de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens het regime van de ayatollahs in Teheran zit Israël achter de liquidatie. Over het algemeen bevestigt noch ontkent de Joodse staat dit soort beschuldigingen, maar het ligt voor de hand dat Jeruzalem inderdaad achter de eliminatie van het viertal zit.

De IRGC is een Iraanse terreurbeweging, hoewel niet door iedereen als zodanig erkend, die zich specialiseert op het destabiliseren van landen in het Midden-Oosten, zoals Syrië, Libanon, Irak, Jemen, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Israël heeft al vanaf het begin van de burgeroorlog in Syrië laten weten dat het niet zal toestaan dat Iran dat land misbruikt voor een terreurcampagne tegen de Joodse staat. Vandaar dat de IAF, de Israëlische luchtmacht, regelmatig aanvallen uitvoert op Iraanse militaire doelen en Hezbollah-eenheden in het buurland.

Onder de gedode terroristen is het hoofd van de Iraanse inlichtingendienst in Syrië

De in Zuid-Libanon door een drone vernietigde auto – X

De Iraanse pers bevestigt dat bij de aanval in Damascus vier officieren van de IRGC om het leven zijn gekomen in de wijk Mazzeh. Nieuwszender PressTV en persbureau Mehr spreken van ‘martelaars’, de gangbare benaming voor gedode terroristen in de Islamitische Republiek. Onder hen is het hoofd van de Iraanse inlichtingendienst in Syrië en zijn plaatsvervanger. Berichten dat ook een van de leiders van de Islamitische Jihad, Akram al-Ajouri, doelwit was van de luchtaanval, worden tegengesproken door de Palestijnse terreurbeweging.

De aan de terroristische organisatie Hezbollah verbonden nieuwszender Al Mayadeen meldt dat in Zuid-Libanon een auto onder vuur is genomen door een Israëlische drone. Wie het doelwit van deze aanval was, is nog niet bekend. Hezbollah valt al sinds het Hamas-bloedbad op 7 oktober het noorden van Israël aan met raketten, mortieren, antitankwapens, drones en infiltratiepogingen. Israël slaat terug met beperkte tegenaanvallen op doelen van de sjiitisch-jihadistische Libanese terreurbeweging.

Op de foto hierboven de locaties van de luchtaanval waarbij vier Iraanse IRGC-terroristen om het leven kwamen – Screenshot X

Plaats opmerking