Israël gaat lockdownmaatregelen versoepelen
Nieuws

Israël gaat lockdownmaatregelen versoepelen

Redactie 16 oktober 2020, 14:05
Israël gaat lockdownmaatregelen versoepelen

Israël gaat vanaf zondag voor een groot deel van het land de lockdownmaatregelen versoepelen.

De Joodse staat ging in een volledige lockdown nadat het aantal besmettingen snel toenam. Tijdens de lockdown daalde dat besmettingscijfer weer, waarna Netanyahu op donderdag aankondigde dat kleuterscholen, afhaalrestaurants, natuurreservaten en stranden weer open mogen. Ook de Klaagmuur, de Heilig Grafkerk en de Tempelberg worden weer toegankelijk voor mensen. Binnen mogen maximaal tien mensen bij elkaar komen, buiten twintig.

Netanyahu waarschuwde wel dat de versoepelingen elk moment teruggedraaid kunnen worden, als het aantal besmettingen weer snel toeneemt. “Als het nodig is, nemen we een stap terug.’

Vrijdag en zaterdagavond vergaderen de Israëlische ministers over de ‘red zones’ in het land. Deze delen van het land, waar de meeste besmettingen plaatsvonden, kwamen in eerste instantie niet aanmerking voor de versoepelingen. Toch gaan er stemmen op om ook de rode gebieden weer open te stellen. Momenteel worden Beitar Illit, Bnei Brak, Elad, Modi’in Illit , Rehasim en enkele wijken van Jeruzalem aangemerkt als ‘rood’.

Mocht er wel vastgehouden worden aan de rode zones, dan krijgen de bewoners van de plekken een verbod om in of uit te reizen. Israël Katz, de minister van Financiën heeft aangegeven de rode gebieden financiële hulp aan te bieden, mochten zij in lockdown blijven.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking