Israël wil samen met Emiraten en Bahrein WK voetbal organiseren
Nieuws

Israël wil samen met Emiraten en Bahrein WK voetbal organiseren

Redactie 13 oktober 2021, 17:09
Israël wil samen met Emiraten en Bahrein WK voetbal organiseren

Israël overweegt om samen met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein het WK voetbal in 2030 te organiseren. De drie zouden zich hier binnenkort kandidaat voor kunnen stellen.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino bracht dinsdag een bezoek aan de Joodse staat. Hij bezocht onder andere het nieuwe nationale trainingscomplex nabij Tel Aviv en sprak met premier Naftali Bennett over de mogelijkheid om een WK te organiseren.

“Het was een genoegen u te ontmoeten en uw ideeën te horen over Israël als gastheer van het WK van 2030, samen met onze Arabische buren”, schreef Bennett kort daarna op Twitter.

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ondertekenden vorig jaar een akkoord om de betrekkingen te normaliseren. De landen werken nu op steeds meer vlakken samen.

Hoewel het plan interessant klinkt, zitten er nog wel wat haken en ogen aan een eventuele uitvoering. Zo is Israël onderdeel van de Europese UEFA terwijl de Emiraten en Bahrein bij de Aziatische AFC behoren. Het zou dan de eerste keer zijn dat verschillende continentale bonden een WK organiseren.

De drie zijn overigens niet de enige landen die willen samenwerken om het WK binnen te slepen. Marokko heeft een aanvraag gedaan met Algerije en Tunesië, Spanje werkt samen met Portugal en ook Roemenië en Griekenland doen een gooi naar de organisatierol.

In 2024 besluit de FIFA wie het toernooi mag hosten.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking