Israëli’s zamelen tonnen in voor tweeling van overleden coronapatiënt
Nieuws

Israëli’s zamelen tonnen in voor tweeling van overleden coronapatiënt

Redactie 01 april 2020, 13:39
Israëli’s zamelen tonnen in voor tweeling van overleden coronapatiënt

Israëli’s hebben dinsdag ruim drie ton ingezameld voor de 4-jarige tweeling van Tamar Peretz-Levi. De vrouw overleed dinsdag aan het coronavirus. De meisjes werden wees na het overlijden van hun moeder.

Binnen negen uur werd het geld ingezameld via website JGive. Het initiatief werd opgezet door de inwoners en de burgemeester van de stad Lod, waar Peretz-Levi met de meisjes woonde.

Yossi Davidov, een van de initiatiefnemers, zegt dat hij aanvankelijk sceptisch was of ze wel donaties binnen zouden krijgen, omdat een groot deel van de Israeli’s werkeloos thuis zit vanwege het coronacrisis. “Hoe bijzonder is deze natie?,” aldus Davidov. Burgemeester Yair Revivo heeft gezegd dat het geld bij een stichting wordt ondergebracht die er op toeziet dat het geld alleen naar de meisjes gaat.

De vader van de tweeling stierf kort na hun geboorte aan een hartaanval. De 49-jarige Peretz-Levi overleed dinsdagmorgen. Ze is dusver de jongste persoon die in Israël stierf aan het virus. De zus van Tamar vangt de meisjes op. “Hoewel we gebroken zijn, zullen we ze met alle liefde van de wereld grootbrengen,” aldus de familie. 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking