Israëlisch bedrijf maakt echoapparaat voor thuis
Nieuws

Israëlisch bedrijf maakt echoapparaat voor thuis

Redactie 25 augustus 2020, 12:38
Israëlisch bedrijf maakt echoapparaat voor thuis

De Israëlische startup PulseNmore brengt binnenkort een echoapparaat geschikt voor smartphones op de markt.

Met het apparaat kunnen zwangere vrouwen thuis naar hun baby kijken. De kleine machine was vijf jaar in de maak en lijkt nu op een perfect moment klaar te zijn. Vanwege de coronacrisis krijgen veel zwangere vrouwen minder echo’s dan voorheen. Ook lopen zij door thuis een echo te maken, minder risico op besmetting met het virus.

De grootste zorgverlener van Israël, Clalit Health Services, heeft voor de lancering een deal gesloten met PulseNmore. Zwangere cliënten kunnen het apparaatje thuis gebruiken en de gegevens delen met hun arts. “Onze klanten kunnen nu tijdens hun zwangerschap medische diensten ontvangen, zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeven,” aldus een woordvoerder van de zorgverlener.

Volgens Elazar Sonnenschein, de directeur van PulseNmore, neemt het apparaat een hoop angst en onzekerheid weg bij vrouwen. “Volgens Clalit brengen zwangere vrouwen gemiddeld meer dan twee keer ‘valse’ bezoeken aan de eerste hulp omdat ze zich zorgen maken over het welzijn van hun baby. Onze oplossing biedt essentiële informatie aan zorgverleners om te bepalen of een baby gezond is, zodat aanstaande moeders thuis gerustgesteld kunnen worden en zo onnodige bezoeken aan het ziekenhuis voorkomen.”

De kleine echomachine kan de vitaliteit van de foetus bepalen, maar is niet geschikt ter vervanging van scans die foetale defecten onderzoeken. Het bedrijf verwacht dat het apparaat binnenkort ook in Europa en de VS op de markt komt.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking