Israëlische gevangenen achtergelaten tijdens raketaanval
Nieuws

Israëlische gevangenen achtergelaten tijdens raketaanval

Redactie 20 november 2019, 12:12
Israëlische gevangenen achtergelaten tijdens raketaanval

Twee cipiers hebben een bus met Israëlische gevangenen onbeheerd achtergelaten tijdens een raketaanval.

Het transport was net vetrokken uit de Shikma gevangenis in Ashkelon om de gedetineerde naar verschillende rechtbanken te brengen, toen het raketalarm af ging. Vervolgens namen de cipiers, waaronder de chauffeur van de bus, snel de benen om een schuilplaats te zoeken.

“We werden achtergelaten als levende schietschijven,” zegt een van de gedetineerden die op het moment van de raketaanval vast zat in de bus. De bajesklanten waren zowel aan hun polsen als aan hun enkels vastgeketend aan de bankjes waar zij op zaten en konden dus geen kant op. Toen de cipiers terugkwamen, protesteerden de boze gevangenen, maar zij werden naar eigen zeggen volledig genegeerd.

Volgens de gevangenis zijn er geen gewonden gevallen en zijn er ook geen personen ontsnapt uit de bus. Daarbij zouden de cipiers de juiste protocollen hebben toegepast. “Tijdens een sirene moeten de bewakers het voertuig  aan de kant van de weg zetten. De cipiers en gevangenen krijgen de opdracht om hun handen op hun hoofd te leggen en voorover te buigen, zoveel mogelijk liggend als het voertuig toelaat.” Het is niet duidelijk of het ook de bedoeling is dat de cipiers de wagen zo snel mogelijk verlaten.

Plaats opmerking