Jaap Mulder & Zoon, ‘Vladimir’ in MerkAz, Utrecht
Agenda

Jaap Mulder & Zoon, ‘Vladimir’ in MerkAz, Utrecht

jetje 29 november 2014, 00:00
Jaap Mulder & Zoon, ‘Vladimir’ in MerkAz, Utrecht

Op zaterdagavond 17 januari 2015 is in de sfeervolle synagoge van het voormalig Centraal Israëlitisch Weeshuis in Utrecht de voorstelling Vladimir, Hartstochtelijke Lastpost te zien. In deze voorstelling staat het korte leven van Vladimir Vysotsky centraal. Hij heeft de bravoure van Ramses Shaffy, de passie van Jacques Brel en de scherpte van Bob Dylan. De zanger, acteur, criticaster en luis in de pels van de Russische communisten schreef meer dan 600 songs. Zijn uiterst turbulente leven en zijn schitterende teksten inspireerden Jaap Mulder tot het schrijven van een nieuwe muziektheatervoorstelling. In korte scènes, gebaseerd op de biografie van Vysotsky’s Franse vrouw Marina Vlady, komt Vladimir tot leven.

Jaap Mulder is een muzikale duizendpoot, alleskunner en verhalenverteller. Meer dan 25 jaar is hij de frontman van klezmerband Di Gojim. Hij speelde van Budapest tot New York en van Mexico City tot Trondheim. Met Vladimir heeft hij met succes de sprong naar een solovoorstelling gemaakt. Hij wordt begeleid door zijn zoon Ruben Mulder, piano, zang en keyboards.

Nel Oskam, directeur van de Goudse Schouwburg, noemde de voorstelling “een pareltje van kleinkunst”. Toeschouwers waren diep onder de indruk: “Verbijsterend, ontroerend, negentig minuten lang boeiend! Ontzettend knap! Wat een geweldige voorstelling! Voorstelling? Nee, veel meer dan dat! Wat een passie, wat een hartstocht! Jaap en Ruben hebben de ziel van Vladimir gegrepen en mijn hart veroverd”.

Als voorproefje op de voorstelling is hier het meeslepende nummer ‘Hamlet’ te horen:

https://www.youtube.com/watch?v=Dxn2MVcYLJI.

Verdere informatie is te vinden op: http://www.vysotsky.nl/.

Reserveren via de website: www.merkaz.nl of per mail: merkazevenementen@gmail.com.

Plaats: Joods Cultureel Centrum MerkAz, Magdalenastraat 1a, Utrecht.

Jaap & Ruben Mulder - Vladimir - Foto - Judith IvensEntree: € 15.

(foto: Judith Ivens)

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking