Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Agenda

Jofelcultuurdag Leeuwarden

kibitser 10 augustus 2011, 00:00
Jofelcultuurdag Leeuwarden

Een korreltje Joods, een korreltje noord & een korreltje cultuur
Uitnodiging  voor  Jofel  Cultuur
Een zondag rondom Joodse culturele thema’s
In Leeuwarden, 11 september 2011 vanaf 11.00 uur tot 18.30 uur

Kom en beleef Joodse cultuur op de Jofel cultuurdag in Leeuwarden op zondag 11 september 2011 vanaf 11.00 u tot 18.30 uur, voor maar €20! Er zijn 16 activiteiten in 7 uren.

Het hoofdthema van Jofel Cultuur dit jaar is ‘Opbouw’: of het nu van een herinnering is, een verhaal, een geschiedenis of een gebouw. Op deze dag hopen wij er samen een feest van te maken. Een aantal sprekers vieren op Jofel hun ‘verjaardag’ of lustrum.
Jofel Cultuur opent met een korte lezing van pianist Marcel Worms. Hij komt als ambassadeur van de Leo Smit Stichting die haar 15e verjaardag viert. Dit bijzondere muzikale initiatief zorgt dat de muziek van vergeten Nederlandse Joodse componisten weer live wordt gespeeld en op cd’s wordt opgenomen. Aan het eind van de Jofel zondag komt de energieke Annette van der Steen helemaal uit Drenthe om ons ‘volksdans voor dummies’ te leren: bedoeld voor iedereen. Je gaat gewoon bewegen bij Jiddische en Israëlische dansen; in een cirkel rond draaien, bij een Jemenitische stap voeten op elkaar kruisen of bij een hippe nieuwe rijdans even hoppen.

Details:
Jofelcultuurdag vindt plaats op zondag 11 september 2011 in Tresoar te Leeuwarden van 11.00 tot 18.30 uur. Deze culturele dag is open voor iedereen. Kinderen zijn welkom!
Deelname:  Door  €20 over te maken op bankrekeningnummer 12.75.94.264 (Rabobank) van Tresoar te Leeuwarden o.v.v. ‘Jofelcultuurdag’. (Donateurs zijn ook welkom).
Adres: Tresoar – Fries historisch en letterkundig centrum, Boterhoek 1, 8911 DH  L-den
Tel. 058-7890789
Website: http://sites.google.com/site/jofelcultuur (aan het opbouwen)
E-mail: jofel.cultuur@gmail.com

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *