Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Lees nu online
Joodse man aangevallen in sportschool
Nieuws

Joodse man aangevallen in sportschool

Redactie 08 november 2019, 13:38
Joodse man aangevallen in sportschool

De politie in de Duitse stad Freiburg onderzoekt een ‘mogelijk antisemitische aanval’ in een sportschool.

Het onderzoek werd gestart nadat de 19-jarige Samuel Kantorovych op Facebook plaatste dat hij dinsdagavond zou zijn aangevallen in de kleedkamer van McFit Freiburg. Volgens Kantorovych werd zijn keppel zonder enige aanleiding door een agressieve man van zijn hoofd getrokken. Vervolgens dreigde de man hem te slaan en schold hij hem uit voor ‘vuile Jood’. Daarbij zou de man ‘free Palestina’ hebben geroepen waarna hij op de keppel van Samuel spuugde en deze in een prullenbak smeet.

Kantorovych maakte deze foto als bewijs

Volgens de Joodse man waren er zeker tien mensen aanwezig in de kleedkamer. “Niemand reageerde, ze keken er alleen naar,” zegt Kantorovych. Uiteindelijk zou één man tussenbeide zijn gekomen. De aanvaller verliet uiteindelijk de kleedkamer en zou bij de balie van de sportschool tegen een werknemer hebben gezegd dat ‘niemand iets kan bewijzen’.

Kantorovych besloot na de aanval zijn sportschoollidmaatschap op te zeggen uit angst om de man opnieuw tegen te komen. De bespuugde keppel is overgedragen aan de politie voor onderzoek.

Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *