Joodse zanger bij hotel geweigerd vanwege davidsterketting
Nieuws

Joodse zanger bij hotel geweigerd vanwege davidsterketting

Redactie 06 oktober 2021, 14:38
Joodse zanger bij hotel geweigerd vanwege davidsterketting

De Duits-Joodse singer-songwriter Gil Ofarim, de zoon van de bekende Israëlische zanger Abi Ofarim, zegt bij een hotel te zijn geweigerd omdat hij een ketting met een davidster droeg.

De 39-jarige zanger wilde inchecken in een hotel in het Oost-Duitse Leipzig toen een medewerker van de hotelreceptie hem opdroeg zijn ketting te verwijderen. Volgens Ofarim wilde de hotelmedewerker hem anders niet helpen en werd hij daarvoor al ruim een kwartier genegeerd, terwijl andere hotelgasten wel geholpen werden.

Ofarim zette een video met het verhaal op zijn Instagramaccount. Binnen een korte tijd ging de video viral en kreeg hij ruim 17.000 reacties. Ook Joodse organisaties hebben geschokt gereageerd op het voorval en de politie onderzoek of er sprake is van jodenhaat. “Als dit daadwerkelijk is gezegd, is het duidelijk antisemitisme,” aldus een politiewoordvoerder.

De directie van het hotel zegt de zaak uiterst serieus te nemen. De betrokken werknemer zou ontslagen zijn. Dinsdagavond kwamen er meerdere mensen naar het hotel toe om voor de deur te protesteren tegen jodenhaat en om Ofarim een hart onder de riem te steken.

Bekijk de video hier:

https://www.instagram.com/tv/CUoo0mmDTIC/?utm_source=ig_web_copy_link
Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking