Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Kijken: Biden bezoekt Israël

Redactie 13 juli 2022, 14:10
Kijken: Biden bezoekt Israël

De Amerikaanse president Joe Biden komt vanmiddag aan in Israël voor een meerdaags staatsbezoek.

Het is het eerste officiële bezoek van Biden aan de Joodse staat als president van de VS. Hij zal ook de Palestijnse gebieden aandoen.

Vandaag staat er een ontmoeting met Yair Lapid, momenteel de premier van Israël, op het programma. Vrijdag zit hij met Abbas aan tafel in Bethlehem.

Israël heeft groots uitgepakt voor het bezoek. Straten zijn opgedirkt met Amerikaanse vlaggetjes en er staat een welkomstcomité klaar op vliegveld Ben Goerion. Veel wegen zijn uit veiligheidsoverwegingen afgezet.

De reis van Biden heeft geen officiële missie, maar volgens experts zal hij wel pogingen ondernemen om Israël en de Palestijnen dichter bij elkaar te brengen. Ook gaat hij naar Saoedi-Arabië, waar gesproken zal worden over de nieuwe vriendschappelijke banden tussen Israël en het land.

Geïnteresseerden kunnen de aankomst van Biden, rond 14.30 Nederlandse tijd, live bekijken in het scherm hieronder. Klik dubbel op de video voor een volledig scherm.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Foto: Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *