Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Kijken: Trailer van The Beauty Queen of Jerusalem

Redactie 19 april 2021, 18:17
Kijken: Trailer van The Beauty Queen of Jerusalem

Goed nieuws voor liefhebbers van Israëlische series, binnenkort gaat The Beauty Queen of Jerusalem in première.

De serie, die gebaseerd op de gelijknamige besteller van Sarit Yishai-Levi, speelt zich af in het begin en midden van de twintigste eeuw gaat over de Joodse familie Ermosa. Het verhaal volgt generaties van de familie in het Ottomaanse rijk, het Britse mandaat Palestina en tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van Israël. De personages spreken verschillende talen, waaronder Engels, Ladino, Arabisch en Hebreeuws.

The Beauty Queen of Jerusalem werd gemaakt in opdracht van de Israëlische zenderaanbieder Yes TV. Het is tot nu toe het duurste filmproject van het bedrijf en daarbij ook een van de duurste producties ooit in Israël gemaakt. Er zijn twee seizoenen van het kostuumdrama aangekocht.

Voor dat geld haalt de productie van de serie ook een flinke cast in huis. Onder andere Shtisel hoofdrolspeler Michael Aloni en Fauda acteur Itzik Cohen werden gecast. Voor de serie werd door heel Israël gefilmd, waaronder bij historische locaties in Jeruzalem, Safed en Akko.

The Beauty Queen of Jerusalem zal nog voor de zomer in Israël uitgezonden worden. Het is nog niet duidelijk of een grote internationale streamingdienst de rechten van de serie koopt, al zijn er wel geruchten dat Netflix geïnteresseerd zou zijn in het Israëlische hoogstandje.

Bekijk de trailer hier:

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *