‘Koosjere Netflix’ gelanceerd in Israël
Nieuws

‘Koosjere Netflix’ gelanceerd in Israël

Redactie 04 augustus 2020, 15:00
‘Koosjere Netflix’ gelanceerd in Israël

Tov-tv, een nieuwe streamingdienst in Israël, geeft kijkers de optie om ‘immorele’ scenes in een film of serie over te slaan.

De ‘koosjere Netflix’ is gemaakt voor orthodoxe Joden. Een vrouwelijk team van Tov-tv bekijkt hiervoor alle beelden voordat ze online worden gezet, om zo ‘problematische’ scenes te kunnen aanmerken.

Kijkers kunnen van tevoren instellen wat zij als aanstootgevend ervaren, waarna zij tijdens het kijken een waarschuwing in beeld krijgen als er zo een soort scene aan zit te komen. De kijker kan vervolgens op een knop drukken om de scene over te slaan. In sommige programma’s is al geknipt om de scenes te verwijderen. Het zou onder andere gaan om vrouwen die zich niet voldoende bedekken volgens de orthodox-Joodse standaard.

Het bedrijf achter Tov-tv heeft ruim twee jaar aan de dienst gewerkt. Israel Zeira, een Israëlische zakenman, investeerde ruim een miljoen euro in het project. Het platform moet zeker 400.000 Israëlische gezinnen aanspreken en heeft nu 170 titels om uit te kiezen, aldus Tov-tv.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking