Krant nieuwe ambassadeur
Nieuws

Krant nieuwe ambassadeur

Redactie 14 maart 2022, 16:05
Krant nieuwe ambassadeur

Culinair journalist en kookboekenschrijver Jigal Krant heeft een nieuwe klus. Eerder was hij op tv te zien in Koffietijd en schreef hij jarenlang de culinaire rubriek voor het NIW. Nu gaat hij aan de slag als gezicht van Beyond Meat, een producent van veganistische vleesvervangers.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht door de Joodse Ethan Brown. Hoewel er geen grammetje dierlijk product in de burgers is te vinden, is het nepvlees van Beyond Meat vrijwel niet van echt te onderscheiden. Acteur Leonardo DiCaprio is een van de investeerders in het bedrijf. 4

In Amerika zijn de producten van Browns bedrijf succesvol, grote ketens als McDonald’s hebben het namaakvlees op het menu gezet. Een van de fabrieken staat in Nederland, waar een grootschalige campagne het veganistische vlees moet aanprijzen. “Jigal Krant is voor ons de aangewezen persoon voor de Nederlandse markt,” zegt woordvoerster Ester Oor. “Hij is een voorvechter van de veganistische keuken en weet met zijn enthousiasme onze doelgroep te beroeren.” Er komen billboards, posters en een krantencampagne met de culinair schrijver als blikvanger. Ook ligt er een tv-spotje klaar dat vanaf 16 maart wordt uitgezonden.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking