Lange Frans zwijgen opgelegd
Nieuws

Lange Frans zwijgen opgelegd

Redactie 21 oktober 2020, 14:19
Lange Frans zwijgen opgelegd

Frans Christiaan Frederiks, beter bekend als Lange Frans, is woedend op YouTube. Het videokanaal verwijderde vorige week de meer dan een miljoen keer bekeken videoclip van het liedje Lockdown (fall cabal), waarin de rapper zich bekent tot de antisemitische QAnon-complottheorie.

Zondag sprak Arjen Lubach zich in zijn show Zondag met Lubach uit over de algoritmen die socialemediabedrijven gebruiken. Hij sprak over een ‘fuik’ waar mensen in terecht komen wanneer ze hun informatie alleen van platformen als Facebook en Youtube halen.

Een paar dagen later, op woensdag, verwijderde het videoplatform het account van Lange Frans volledig. Ook Janet Ossebaard, tevens volgelinge van QAnon, bij wie vergeleken Lange Frans een rationele atoomwetenschapper lijkt, is haar Youtube-account kwijt.

Censuur? Wellicht, maar iemand die beweert dat Adolf Hitler een telg uit de Rothschildfamilie was en IS een Israëlische uitvinding, mag blij zijn nog vrij rond te lopen en niet al lang in dwangverpleging te zitten.

Bekijk hier de video van Lubach:

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking