Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Lange Frans zwijgen opgelegd

Redactie 21 oktober 2020, 14:19
Lange Frans zwijgen opgelegd

Frans Christiaan Frederiks, beter bekend als Lange Frans, is woedend op YouTube. Het videokanaal verwijderde vorige week de meer dan een miljoen keer bekeken videoclip van het liedje Lockdown (fall cabal), waarin de rapper zich bekent tot de antisemitische QAnon-complottheorie.

Zondag sprak Arjen Lubach zich in zijn show Zondag met Lubach uit over de algoritmen die socialemediabedrijven gebruiken. Hij sprak over een ‘fuik’ waar mensen in terecht komen wanneer ze hun informatie alleen van platformen als Facebook en Youtube halen.

Een paar dagen later, op woensdag, verwijderde het videoplatform het account van Lange Frans volledig. Ook Janet Ossebaard, tevens volgelinge van QAnon, bij wie vergeleken Lange Frans een rationele atoomwetenschapper lijkt, is haar Youtube-account kwijt.

Censuur? Wellicht, maar iemand die beweert dat Adolf Hitler een telg uit de Rothschildfamilie was en IS een Israëlische uitvinding, mag blij zijn nog vrij rond te lopen en niet al lang in dwangverpleging te zitten.

Bekijk hier de video van Lubach:

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (2)
tiki 23 oktober 2020, 10:36
Lange Frans // Grote Schwanz. De zuurstof, nodig om zijn hersencellen te laten functioneren hebben het moeilijk de weg naar boven te vinden.
Lodewijk Hof 27 oktober 2020, 13:01
Mijn muziek is het niet. Die Q theorie is de zoveelste uit de koker van Infowars / Alex Jones. Maar om hem het zwijgen op te leggen gaat mij oprecht te ver. Zelfs de grootste gek gun ik de vrijheid van meningsuiting. Liever bovengronds dan ondergronds. Maar voor YouTuve en andere netwerken is dit ook juridisch funest. Ze zijn, in de VS, zo gereguleerd dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de content. Zoals kavelmaatschappijen gereguleerd zijn. Door te censureren komt deze juridische uitzondering positie onder druk te staan.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *