Lapid mag nieuwe regering vormen
Nieuws

Lapid mag nieuwe regering vormen

Redactie 06 mei 2021, 16:59
Lapid mag nieuwe regering vormen
Yesh Atid party leader Yair Lapid speaks at the Yesh Atid party headquarters in Tel Aviv, on elections night, on March 23, 2021. Photo by Miriam Alster/Flash90 *** Local Caption *** ?????? ???? ?? ???? ???? ??? ???? ????

Yesh Atid-leider Yair Lapid mag een poging doen om een regering te vormen.

Lapid kreeg de opdracht van de Israëlische president Reuven Rivlin nadat Benjamin Netanyahu er niet in slaagde binnen de gestelde termijn een regering te vormen.

Lapid krijgt 28 dagen de tijd. Momenteel kan hij rekenen op steun van 56 van de 120 Knessetleden. Hij moet daarom nog zeker vijf leden aan zijn kant krijgen. Met de aanstelling van Lapid is het zomaar mogelijk dat de Likoedpartij van Netanyahu voor het eerst in twaalf jaar in de oppositie terechtkomt.

Indien het Lapid niet lukt om een regering te vormen, moeten er opnieuw verkiezingen worden uitgeschreven. Dat zou betekenen dat de Israëli’s voor de vijfde keer binnen drie jaar tijd naar de stembus moeten. Eerder zei Rivlin dat geen enkele kandidaat ‘een realistische kans’ heeft op een meerderheid in het parlement.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking