Leesvoer voor kind en ouder
Binnenland

Leesvoer voor kind en ouder

Maar liefst vier nieuwe kinderboeken en twee informatieve boeken voor de ouders belandden er afgelopen maand op het bureau van Channa Kalmann.

Redactie 04 juli 2017, 00:00

Maar liefst vier nieuwe kinderboeken belandden er afgelopen maand op mijn bureau. Van leesvoer voor de allerkleinsten tot een jeugdboek voor lezers vanaf 10 jaar. Met als bonus twee informatieve boeken voor de ouders.

Door Channa Kalmann

Raff en Zee

Een schattig boekje van Sharon Cohen over een giraf en een zebra, die een beetje hetzelfde zijn en een beetje anders. Raff en Zee houden allebei van taart eten, van schildpadjes, van dobberen op het water en van dansen op vogeltjesmuziek. Ze zijn beste vrienden voor altijd. Een vrolijk en mooi geïllustreerd verhaaltje om voor te lezen.
Weet je… zegt Raff. Ik vind een beetje anders zijn leuk.
Pot-lang-prikkie nog an toe, ik ook, lacht Zee.
Eigenlijk zijn we dus een beetje hetzelfde.

Raff en Zee, Sharon Cohen, Uitgeverij Trichis, 26 pagina’s, €11,95

Het SuperPoeperBoek

In Het SuperPoeperBoek van kindertherapeut Hadassa Voet ontdekken kinderen vanaf 2 jaar hoe zij snel een superpoeper kunnen worden. Er wordt uitleg gegeven over eten, hoe eten in poep verandert en hoe belangrijk het is om op tijd naar de buik te luisteren. Het omkeerbare hardcoverboek bevat de Poepie- en Scheetjeversie en handige tips en weetjes voor de ouders. Met poepmeter en poepdiploma! Hadassa Voet ondersteunde jarenlang als integratief kindertherapeut kinderen en ouders bij poepproblemen.

Het SuperPoeperBoek, Hadassa Voet, geïllustreerd door Gert-Jan Brok, 52 pagina’s, €17,50

Alle dieren drijven

Gideon Samson vertelt het bijbelse verhaal van de Ark van Noach op geheel eigen wijze, met God als verteller, in het prentenboek Alle dieren drijven, waarvoor de prachtige illustraties door Annemarie van Haeringen gemaakt werden. Als de verteller op een dag zijn ogen opent, ziet hij ‘rommelmakers, ruziezoekers en rotzooitrappers’. Fluitende speren vliegen in het rond en kerels als beren rollen over de grond. Hij roept, maar niemand wil naar hem luisteren, behalve Noach (die net als God anoniem blijft). Samen bedenken ze een plan; ‘een waterdicht plan’. Samson zet de bijbelvertelling naar zijn hand op een manier waar ook volwassen lezers van zullen genieten.

Alle dieren drijven, Gideon Samson, Uitgeverij Leopold, 32 pagina’s, €14,99

Sabel

Suzanne Wouda schreef een jeugdboek over Max, een Joodse jongen die tijdens de Duitse bezetting van Nederland samen met zijn familie wordt opgepakt en naar kamp Vught wordt gedeporteerd. Door de ogen van Max, die later woordverzinner zou worden, zien wij de wereld om hem heen; paalgeesten met prikkeldraadarmen, prikkelzuchten (ingehouden zuchten die aan het prikkeldraad blijven hangen) en zijn houvast: de kater Sabel. Een wereld waarin hij zich suf verleeft; verleven is vervelen maar dan erger. Hij klampt zich vast aan kleine, alledaagse zaken en datgene wat hem vertrouwd is. Maar zelfs in een kinderboek kan dat geen levens redden.

Sabel, Suzanne Wouda, Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, 112 pagina’s, €14,90

Borstvoeding en zindelijk maken

Debby Mendelsohn, psycholoog en moeder van zes kinderen, schreef met Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel twee compacte handleidingen voor ouders. Ze gaf zelf dertien jaar (!) borstvoeding en had haar zes kinderen met anderhalf jaar uit de luiers. Uit eigen ervaring geeft ze praktische tips, een stappenplan en wat achtergrondinformatie.

Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel, Debby Mendelsohn, Forte Uitgevers, elk 96 pagina’s en €12,95
Actie

De eerste 3 lezers die een mailtje sturen krijgen een exemplaar van Raff en Zee cadeau.
Mail naar secretariaat@niw.nl o.v.v. uw naam, adres en abonneenummer.

 

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking