Leraar Cheider vrijgesproken van ontucht met leerlingen
Nieuws

Leraar Cheider vrijgesproken van ontucht met leerlingen

Redactie 08 februari 2021, 15:48
Leraar Cheider vrijgesproken van ontucht met leerlingen
Rechtbank Amsterdam

Ephraim S., de oud-Cheiderdocent die in 2018 schuldig werd bevonden aan het seksueel misbruiken van een destijds dertienjarige jongen, is vandaag in hoger beroep volledig vrijgesproken.

Zowel de verdediging van S. als het Openbaar Ministerie gingen na de uitspraak in 2018 in hoger beroep.

Tijdens de behandeling van de zaak in 2018 werd de man het seksueel misbruiken van zes kinderen ten laste gelegd. De rechtbank oordeelde toen dat er niet genoeg bewijs was om dat misbruik bij vijf van de kinderen te bewijzen. Wel werd hij schuldig bevonden aan het misbruiken van de tienerjongen. Daarvoor kreeg hij een straf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd. Ook kreeg hij een proeftijd van drie jaar, mocht S. vijf jaar niet als docent werken en moest hij een schadevergoeding van zesduizend euro betalen aan het slachtoffer.

Dat vonnis draait het gerechtshof in Amsterdam nu terug. Volgens het hof kan het misbruik niet bewezen worden en kan het bewijs dat de man de nek en de schouder van de jongen heeft gemasseerd, niet aangemerkt worden als ontucht. Met die conclusie spreekt het gerechtshof S. vrij.

S. zat al sinds de uitspraak in 2018 niet meer vast, omdat hij toen al achttien maanden in voorarrest had gezeten, wat werd afgetrokken van zijn opgelegde celstraf.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking