Lezing: De halachische en medische aspecten van orgaan- en weefseldonatie, door dr. Leopold I. Hertzberger en rabbijn drs. Albert Ringer
Agenda

Lezing: De halachische en medische aspecten van orgaan- en weefseldonatie, door dr. Leopold I. Hertzberger en rabbijn drs. Albert Ringer

gabrievanstraten 06 februari 2013, 00:00

In Nederland bestaat een groot tekort aan donororganen met gevolg dat er 1300 mensen met smart wachten op een nieuwe nier, hart, lever of longen en de vraag roept zich dan ook op of de overheid orgaandonatie verplicht moet of mag stellen. Voor- en tegenstanders zijn daarover in een felle discussie verwikkeld. De lezing van deze avond staat in het teken van deze orgaan- en weefseldonatie. Rabbijn Albert Ringer en neuroloog Leopold Hertzberger bespreken de halachische en medische aspecten van orgaan- en weefseldonatie binnen het jodendom en discussiëren daarover met de deelnemers.

Albert Ringer is Krijgsmachtrabbijn en rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam. Hij heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en gewerkt als software engineer. Onderwerpen waarbij kunst en jodendom elkaar raken, hebben zijn speciale aandacht.
Leopold Hertzberger is neuroloog in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Hij is onder andere consulent op de afdeling Intensive Care en hij is tot voor kort voorzitter geweest van de ‘Donatiecommissie’. Door die functies heeft hij veel ervaring met vele aspecten van hersendood en van orgaan- en weefseldonatie.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 4 maart a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank.  Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.dordt.nl.

Plaats opmerking