Maccabi haalt Oekraïners op
Nieuws

Maccabi haalt Oekraïners op

Redactie 28 februari 2022, 14:22
Maccabi haalt Oekraïners op

Maccabi Nederland en Maccabi Europa hebben dit weekend vijftig leden van de Joodse gemeenschap in Oekraïne opgehaald per bus. Ook andere inwoners van het land zijn welkom om deze vluchtroute te kiezen.

De bus vertrok vanuit Odessa naar de grens van Oekraïne en Roemenië. Eenmaal over de grens werden de vluchtelingen naar Bucharest gebracht, waarna een deel naar Israël zal gaan. Ook worden er vluchtelingen naar Duitsland en Nederland gebracht voor opvang.

Voor de operatie werd er samengewerkt met Maccabi-afdelingen in Duitsland, Polen, Hongarije, Slowakije, Roemenië, Israël en Oekraïne.

“Maccabi NL staat al klaar met hotelkamers en welke hulp ze dan ook nodig hebben.  Het was een zeer intensieve en emotionele 48 uur, voor iedereen,” schrijft de organisatie op Facebook. Aanmelden als vrijwilliger kan via info@maccabi.nl.

Eerder kondigde Christenen voor Israël al een noodhulpactie aan voor Joden in Oekraïne. De christelijke organisatie zorgt onder andere voor een noodvoorraad aan houdbare voedingsmiddelen voor de Joodse gemeenschappen in het land. Ook helpen zij met noodopvang in de buurlanden en helpen zij de vluchtelingen om naar Israël af te reizen. CvI en Maccabi staan met elkaar in contact.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking