Maccabi-voetballers met de dood bedreigd
Nieuws

Maccabi-voetballers met de dood bedreigd

Redactie 11 maart 2020, 12:39
Maccabi-voetballers met de dood bedreigd

De inkt van een NRC-artikel waarin werd geschreven dat voetballers van Maccabi antisemitisch werden uitgescholden was nog niet droog of het was al weer mis, en dit keer ernstiger.

Op 5 maart liep het totaal uit de hand nadat Maccabi-voetbal er nipt met de overwinning vandoor ging tegen de Amsterdamse voetbalclub Atletico-West. Maccabi won met 7-6 waarna de spelers niet alleen werden uitgescholden voor het bekende kanker-Jood, maar ook werden bedreigd.

Er zou wel even met messen gestoken worden, met de bewoordingen: “Ik steek je dood!” Maccabi-voorzitter David Beesemer is er nog woedend over: “Toen ik het hoorde, dacht ik: Dat kan toch niet waar zijn? We spelen altijd heel leuke wedstrijden met Atletico en nu dit. We hebben uitstekende contacten met de voorzitter van de club, Jamal Ahaddouch, een wereldgozer. Ook hij is er ziek van. Maar dit kan niet. We hebben er inmiddels melding van gemaakt en zullen aangifte doen. We hebben advocaat Allon Kijl in de arm genomen om deze zaak te begeleiden.”

Aanleiding voor de bedreigingen zou zijn geweest dat de Maccabi-voetballers na de nipte overwinning hun tegenstanders zouden hebben geprovoceerd. Beesemer: “Zelfs al zou er een vorm van provocatie geweest zijn, dan nog is dat geen enkel excuus voor deze ernstige bedreigingen.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking