Mailtjes in de muur
Israël

Mailtjes in de muur

Redactie 01 april 2024, 07:00
Mailtjes in de muur

God is sinds enige tijd ook per e-mail te bereiken. Via de website van de Kotel kun je je gebed of wens invullen. De tekst wordt vervolgens geprint en in de Klaagmuur geplaatst. Je ontvangt een mailtje terug zodra dat is gebeurd. 

Op de traditionele manier werkt het op ongeveer dezelfde manier. Maar wat als je het exacte adres van de Eeuwige niet kent? Daar heeft Israël iets op gevonden. Alle brieven die worden geadresseerd aan ‘God, Jeruzalem, Israël’ moeten volgens de wet doorgestuurd worden aan een speciale afdeling van het postkantoor. De enveloppen worden zorgvuldig geopend, de brieven dichtgevouwen en vervolgens in de groeven van de Klaagmuur gestopt. Om verstopping van de muur te voorkomen, worden met Pesach alle briefjes uit de muur verwijderd. 

Opmerkingen (3)
Gerda Schrijver 01 april 2024, 11:25
Via en naar Aish.com hebben wij, (ik) in het verleden regelmatig een mail verzonden en kregen dan ook keurig een bericht terug, dat: " uw gebed is geplaatst". Alleen hierdoor voel je je al zo gezegend. Heel bijzonder is het om zelf bij de Klaagmuur te bidden. (Hebben dit ook gedaan, tijdens onze rondreizen.) Recentelijk, vroeg een Joods (orthodox Chassidim) vriendin uit Antwerpen), of we de namen van onze moeders aan haar door wilde geven, want zij ging met haar man naar haar kinderen in Jeruzalem, en dan wilden zij ook voor ons bidden bij de Kotel. Het is namelijk zo, dat elke keer als zij voor ons bidden, dan hebben zij de namen nodig van ons beider moeders. Echt mooi!
Bas Fortuin 02 april 2024, 11:05
Mailtjes in de muur…Brieven aan de Almighty God - Jerusalem - Israel? TOF! Ik bad daar ook verschillende keren bij de MUUR en spreek mijn AMEN daarover uit!!!
G, en B. krol 09 april 2024, 11:28
Wij bidden Jeruzalem Vrede toe Shalom, Shalom
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *