Merkel bezoekt Israël
Nieuws

Merkel bezoekt Israël

Redactie 05 oktober 2021, 12:16
Merkel bezoekt Israël
German Chancellor Angela Merkel speaks during joint statements with Israeli President Reuven Rivlin at the President's residence in Jerusalem on October 4, 2018. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** ????? ???? ????? ??????

De Duitse bondskanselier Angela Merkel brengt zondag een bezoek aan Israël. Daar heeft zij een ontmoeting met premier Naftali Bennett, president Isaac Herzog en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid.

Ook zal Merkel deelnemen aan een kabinetsvergadering in Jeruzalem. Daarna staat er een bezoek aan Yad Vashem op het programma. Tijdens haar bezoek aan Israël krijgt Merkel een eredoctoraat van de Technion universiteit in Haifa. Na dat volle programma is ze nog niet klaar, want ze neemt ook nog eens deel aan een rondetafelgesprek bij het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies in Tel Aviv.

Het is hoogstwaarschijnlijk de laatste keer is dat Merkel de Joodse staat bezoekt als bondskanselier. Na 16 jaar legt zij haar functie neer en haar partij werd onlangs tweede bij de verkiezingen in Duitsland. Olaf Scholz, nu nog vicekanselier, van de Sociaaldemocratische Partij van Duitsland (SPD) lijkt Merkels opvolger te worden.

Merkel was eerder van plan om eind augustus een afscheidsbezoek aan Israël te brengen, maar stelde haar reis uit vanwege de Afghanistan-crisis. De bondskanselier bezocht de Joodse staat meerdere keren en noemde de veiligheid van Israël een nationaal belang van Duitsland.

Foto: Merkel tijdens bezoek aan Israël in 2018. Credit: Flash90

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking